Home Rekreacija Idućeg tjedna počinje “Turopoljska liga trčanja”, evo kako se prijaviti

Idućeg tjedna počinje “Turopoljska liga trčanja”, evo kako se prijaviti

PODIJELITE
Foto: Maraton klub Velika Gorica

U cilju promocije atletskog sporta u Turopoljskom kraju, Maraton klub Velika Gorica je još 2002. godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju, a od 2018. godine liga se održava pod novim imenom – “Turopoljska liga trčanja”. Liga se sastoji od proljetnog i jesenskog ciklusa.

Izdanje Turopoljske lige trčanja 2024. godine održat će se na novoj biciklističko-pješačkoj stazi od Velike Gorice prema Vukovini, uz bivši radar. Ova, 21. Turopoljska liga trčanja počinje za pet dana, u utorak 2. travnja u 18h.

Startno-ciljni prostor je na početku nove staze, s velikogoričke strane, uz prodavaonicu građevinskog materijala. Donacija od 4,00 EUR po nastupu se naplaćuje na svakom kolu Lige, osim za mlađe od 18 godina. Novost je obiteljski popust za zajedničko trčanje članova istog kućanstva. Moguće je uplatiti donaciju za cijeli ciklus unaprijed, pri čemu se jedno kolo smatra gratis uz uplatu od 36,00 EUR.

U sezoni 2024. dodana je opcija odrađivanja dva virtualna kola u jednom ciklusu. Uvjet je otrčati stazu prije prijavljenog kola i poslati rezultat s dokazom iz sportske aplikacije na određenu mail adresu. Donacija za virtualna kola iznosi 2 EUR.

Liga se održava prema rasporedu s početkom u 18:00 sati, osim kola označenih sa * koja počinju u 19:00 sati zbog vrućine. Preporučuje se dolazak barem pola sata ranije radi registracije i zagrijavanja.

Proljetni i jesenski dio Lige sastoji se od 10 kola, od kojih su potrebna 6 za ukupni plasman.

Više o terminima, sistemu bodovanja i nagradama možete pronaći na stranicama Maraton kluba Velika Gorica, a prijave za Turopoljsku ligu trčanja možete odraditi OVDJE.