Home Izdvojeno Hrvoje Mareković pobjednik 1. Fotomaratona Turopolja

Hrvoje Mareković pobjednik 1. Fotomaratona Turopolja

PODIJELITE

Član sisačkog Foto kluba Siscia Obscura, Hrvoje Mareković, pobjednik je 1. Fotomaratona Turopolja. Tročlani žiri u sastavu Miroslav Arbutina, Alen Pejić i Damir Tiljak najviše glasova dodijelili su njegovoj fotografiji „Slavica u srcu Turopolja“.

21_Šenoa03_Hrvoje-Mareković-2.jpg

–  Počašćen sam što je moja fotografija izabrana kao pobjednička na prvom Fotomaratonu Turopolja.Veselim se sljedećem susretu fotografa koji je prema organizaciji i dobrom odazivu kolega sasvim izgledan  –  rekao je Hrvoje Mareković koji je pobjedom na Fotomaratonu osvojio nagradu od tisuću kuna.

 

40 fotografa sudjelovalo je 13. listopada na toj manifestaciji u organizaciji multimedijskog portala Kronike Velike Gorice. Cilj nam je bio okupiti fotografe s područja Velike Gorice, Siska i Zagreba kako bi zajedničkim snagama ovjekovječili fotografije povijesno-kulturne baštine Turopolja.

22_KUD-Mičevec2_Mladen_Cukor-2.jpg

Fotografi su imali prilike vratiti se u vrijeme Augusta Šenoe i njegove Slavice, fotografirati starogradske krinoline i frakove kod kurije Modić-Bedeković, dok ih je ispred Starog grada Lukavca dočekala povijesna postrojba turopoljski banderij.

Slavicu i Šenou glumili su Vanesa Petrac i Marko Robić, članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Mičevec nosili su krinoline i frakove, dok je povijesnu vojnu postrojbu organizirala Plemenita „opčina“ Turopoljska.

 

IMG_9904.JPG

Posjetitelji su na otvorenju izložbe slušali stihove  Augusta Šenoe iz knjige “Obitelj Šenoa i Turopolje” Katje Matković Mikulčić, a u interpretaciji Mirjane Marković.

Izložbu Fotomaraton Turopolja možete pogledati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, do nedjelje, 27. listopada.

 

U online galeriji slika nalaze se sve fotografije koje su sudjelovale na natječaju.

[print_gllr id=3286 display=short]

Fotografije sa otvorenja izložbe

[print_gllr id=3466 display=short]