Home Kultura ‘Hiljadarka’ za umirovljenike

‘Hiljadarka’ za umirovljenike

PODIJELITE

U sklopu programa ‘Matineja za umirovljenike’ ovoga petka na repertoaru Kina Gorica naći će se komedija ‘Hiljadarka’. Film je režirao Nenad Djurić, a u glavnim ulogama pojavljuju se Branislav Trifunovic, Aida Bukva i Nikola Kojo.

Mladić Atif Kurtović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrjedniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. “hiljadarku”). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno “Hiljadarka” u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito najavi svoj osobni posjet Atifovomrodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

Kino Gorica odlučio je omogućiti našim starijim sugrađanima da jednom mjesečno besplatno pogledaju film. Svakog zadnjeg petka u mjesecu u Pučkom otvorenom učilištu održat će se filmska matineja. Projekcije će počinjati u 11 sati, a na programu će se naći najbolji svjetski filmski uradci.

Komediju ‘Hiljadaraka’ možete pogledati u petak, 25. rujna, u 11 sati u Kinu Gorica. Ulaz za umirovljenike je besplatan