Home Izdvojeno Na Vukomeričkim goricama završena berba grožđa

Na Vukomeričkim goricama završena berba grožđa

PODIJELITE

Ovoga vikenda završila je berba grožđa u Vukomeričkim goricama. Berba je počela vikend prije kada je većina velikogoričkih vinogradara brala ranije sorte odnosno sorte grožđa 1. i 2. epohe dozrijevanja, dok je berba završena 3. epohom kada se pretežito brala graševina.

Žilec berba 2015 018

Ovogodišnja vinogradarska godina je za vinogradare bila vrlo dobra. Vegetacijski i tehnološki je zasigurno jedna od najboljih u proteklih deset godina. Bilo je dosta sunca, nije bilo previše kiše, tuče ni bolesti pa se stoga grožđe manje i tretiralo zaštitnim sredstvima.

Žilec berba 2015 017

Grožđe je ubrano u fazi pune zrelosti s vrlo dobrim postotkom sladora te veoma zadovoljavajućim kiselinama. Većina vinogradara izrazila je zadovoljstvo ne samo kvalitetom već i ubranim količinama grožđa, kao i kvalitetom i količinom samoga mošta. To će u konačnici rezultirati vrlo dobrim pa čak i odličnim vinima berbe 2015. koja će sadržavati nešto više alkohola, a nadamo se i izražajnijoj prisutnosti voćnih aroma.

Žilec berba 2015 001

Prema svemu sudeći, sljedeće godine pit ćemo vrlo kvalitetna, vinski ugodna i lepršava, puna, zaobljena, harmonična i skladna vina.

[print_gllr id=30596]