Home Izdvojeno HEP nedostupan

HEP nedostupan

PODIJELITE

Pokušali smo kontaktirati HEP Elektru Velika Gorica i njihove zagrebačke odnose s javnošću, odnosno Sektor za korporativne komunikacije, no na telefon nam se nitko nije javio. Struje još uvijek nema u Šiljakovini, Bunama, Hruševcu. Dubranec i Cerovski Vrh cijelu su noć bili bez opskrbe. Bez struje su bile, ili još jesu, Općine Orle, Pokupsko, Kravarsko, Pisarovina, Klinča Sela. Bez struje je bio i Vrbovec.

Jučer su, međutim, iz HEP-a na svojim web-stranicama objavili sljedeće: “Sva društva HEP grupe zadužena za sigurnu opskrbu građana i industrije električnom energijom, ogrjevnom toplinom i plinom spremno očekuju novi val vremenskih nepogoda.”

I nastavljaju: “Nakon uspješno otklonjenog niza kvarova na elektroenergetskoj mreži na području čak šest županija tijekom proteklog vikenda, HEP Operator distribucijskog sustava, u skladu s najavama meteoroloških službi spreman je za pojačani angažman terenskih ekipa na sanaciji mogućih oštećenja i prekida napajanja u distribucijskoj mreži i tijekom slijedećih dana.”

Te zaključuju: “HEP je osigurao dovoljne količine električne energije za svoje kupce u narednom razdoblju, te se bez obzira na vremenske prilike ne očekuju problemi u opskrbi kupaca električnom energijom na području čitave Hrvatske (osim u slučajevima lokalnih kvarova na elektrodistribucijskoj mreži uslijed nevremena).”

Svake jače zime ista priča, a novi se snježni nanosi tek očekuju. U ovakvim uvjetima HEP bi trebao biti građanima dostupniji  i na telefonu i na terenu.