Home Izdvojeno HEP moli građane za razumijevanje

HEP moli građane za razumijevanje

PODIJELITE

HEP priopćuje da je cijelu Hrvatsku pogodilo snježno nevrijeme te da su zbog oštećenja i prekida na distribucijskoj mreži izlazili na teren u više županija. Prekidi su izazvani velikim količinama mokroga snijega koji je uzrokovao pucanje vodiča i pad stabala zbog čega je ostalo bez električne energije ukupno 50 tisuća korisnika.

Najteže su stradali Brođani i Gradiška. U Brodsko-posavskoj je bez struje ostalo 20 tisuća ljudi. Do kvarova je došlo i u Međimurskoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Izvješće za Grad Veliku Goricu i šire glasi: “Na širem području Velike Gorice(Kravarsko, Pokupsko,Gornji Dragonožec, Lučelnica, područje Općine Orle i područje od Novog Čiča do Turopolja) teški i mokri snijeg uzrokovao je prekide u opskrbi za oko 7.000 kupaca. Kvarovi na području općine Orle i područje od Novog Čiča do Turopolja sanirani su tijekom noći, dok je sanacija kvarova za područje Kravarsko, Pokupsko, Lučelnica još u tijeku.”

HEP ističe da su radnici HEP-a odmah po nastanku kvara izišli na teren, te da su do većine lokacija uspjeli doći.

‘Radnici HEP-a i dalje ulažu maksimalan trud i napor  kako bi se kvarovi što prije otklonili i kako bi se normalizirala opskrba kupaca električnom energijom. Stoga, za razumijevanje molimo sve građane  kojima je ovo nevrijeme prouzročilo poteškoće u opskrbi električnom energijom’, poručuju.