Home Izdvojeno Grozd nastavlja voditi Vlado Mikulčić

Grozd nastavlja voditi Vlado Mikulčić

PODIJELITE
Foto: Grozd

U petak, 26. svibnja održana je izborno-izvještajna skupština Udruge vinara i vinogradara “Grozd”. Održana je u ugostiteljskom objektu obitelji Matković na Ključić brdu gdje su se okupili vinogradari i vinari iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice.

Predsjednik Vlado Mikulčić uputio je riječi dobrodošlice te podnio i izvješće o radu za proteklu godinu. Istaknuo je da Udruga redovno svečanim proslavama obilježava stare tradicijske običaje vezane za radove u vinogradima i podrumima – Vincekovo, Lovrekovo, Martinje. Napomenuo je da je svih proteklih godina Udruga uspješno surađivala s TZVG-om, UOVG-om te POT-om s kojima je sudjelovala na manifestacijama, izložbama i sajmovima – 14. Državno natjecanje u oranju i gospodarski sajam, Turopoljska fišijada, Gastro Turopolja, Posavska i Turopoljska kobasijada.

Istaknuo je da se sve spomenute i provedene aktivnosti ne bi mogle realizirati bez značajne stručne i financijske pomoći Grada Velika Gorica odnosno Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Turističke zajednice grada Velike Gorice, Poljoprivredno savjetodavne službe Zagrebačke županije, Zagrebačke županije tj. Upravnog odjela za poljoprivredu i šumarstvo i ruralni razvitak. U planu rada za naredno razdoblje istaknuto je da će Udruga i dalje nastaviti s edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Lijepe naše.

– Poslije svih izvješća koja su jednoglasno usvojena i davanja razrješnice dosadašnjem vodstvu udruge izabrano je novo pomlađeno vodstvo na čelu sa starim novim predsjednikom. Predsjednica stručne komisije za ocjenjivanje vina mr.sc. Vlasta Rubeša Vili istaknula je da je prošla godina bila dosta zahtjevna za vinogradare pa stoga daje sve čestitke velikogoričkim vinogradarima i vinarima na odlično postignutim rezultatima na ovogodišnjem ocjenjivanju – poručuju iz Grozda.

Podijeljene su diplome, priznanja, zahvalnice i Bilteni. – Zlatne diplome osvajačima je uručio zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos te ujedno otvorio 9. Izložbu vina. Šampion Udruge je vino mješavine crnih sorata (barik) berba 2015. proizvođača Antuna Šagovca. Također uručene su zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima, a svim prisutnima podijeljen je i novi Bilten Udruge broj 15. Nakon radnog dijela skupštine uslijedila je razmjena vinogradarsko-vinskih iskustava uz odličan lovački gulaš, degustaciju nagrađenih vina i veselu pjesmu i muziku Darka Janječića – istaknuli su iz Grozda.