Home Gospodarstvo Gradu dodijeljen ugovor od 3,9 milijuna kuna za sanaciju vrtića, škola, dvorca...

Gradu dodijeljen ugovor od 3,9 milijuna kuna za sanaciju vrtića, škola, dvorca Lukavca i Veleučilišta

Gradonačelnik najavljuje skoro poboljšanje zdravstvene usluge u našem gradu putem daljnjih županijskih natječaja

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Jutors je u Gradskoj upravi dodijeljena prva tranše ugovora Gradu Velikoj Gorici za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom. Riječ je o sanaciji i obnovi dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, osam zgrada osnovnih i područnih škola te šest dječjih vrtića. Ukupna vrijednost je 3,9 milijuna kuna.

Počašćeni smo da možemo svjedočiti ovakvom događaju. Svi projekti koje smo prijavili i za koje smo participirali su od strane Zagrebačke županije prihvaćeni te moram istaknuti pozitivnu suradnju. Uvijek smo imali podršku. Naš grad najviše donosi proračunu Zagrebačke županije, a s ovime se pokazuje da županija to i prepoznaje te vraća u Veliku Goricu.”, govori Krešimir Ačkar te dodaje kako ovo nisu prvi novci koje je grad dobio za sanaciju štete od potresa. Prisjetio se kako su dosadašnja sredstva bila utrošena za sugrađane koji su u potresu ostali bez svojih domova.

Dodaje i kako je ovo samo jedan od natječaja. “Preostaje nam prijava na natječaj za Područnu školu u Dubrancu za koju pripremamo natječajnu dokumentaciju. Ovo znači da ćemo što prije krenuti s tim projektom. Cilj je i što skorije poboljšanje po pitanju primarne zdravstvene skrbi gdje trebamo poboljšati standard. Vjerujem da će se dobra praksa nastaviti i da možemo govoriti u skorom poboljšanju zdravstvene usluge u našem gradu.”, zaključuje uz zahvalu županiji.

Ugovore je gradonačelniku Krešimiru Ačkaru u ime Zagrebačke županije uručio zamjenik župana zagrebačke županije Damir Tomljenović. “Ovo je početak projekata koje će Velika Gorica prijaviti na naš natječaj. S tim natječajima ćemo, zahvaljujući Vladi, koja je županiji oslobodila decentralizirana sredstva, osigurati saniranje u javnim zgradama. Ove godine za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a sve godine će se dodavati još 40 milijuna kuna.”, govori Tomljenović te navodi kako dobra suradnja omogućuje ovaj razvoj.

Dodaje kako je duže trajalo da se dokumentacija pripremi, no sve je zaista vrijedilo. “Nisu svi jaki kao Velika Gorica da imaju kvalitetnu dokumentaciju te smo uspjeli da za sve objekte koji su stradali možemo dati sredstva u stopostotnom iznosu za obnovu. To će, posebno za manje sredine, značiti puno.”, zaključuje i dodaje da je ovo samo početak pozitivne suradnje koja slijedi.