Home Vijesti Građanin Mičevca Rimcu pozvao inspekciju zbog prevelike buke na poligonu automobila

Građanin Mičevca Rimcu pozvao inspekciju zbog prevelike buke na poligonu automobila

"Električni auti koji uzrokuju "nesnosnu buku"? 500 metara od aerodroma na kojem polijecu MIG-ovi i svaki dan slijece/polijece deseci komercijalnih aviona?..."

PODIJELITE
Izvor: Mate Rimac/Facebook

Velikogorička naselja ovih dana često su u medijima, a ista sudbina snašla je i Mičevec. Kako je objavio Mate Rimac, zaprimio je pritužbu građanina zbog buke na poligonu u Mičevcu.

Državni inspektorat zaprimio je predstavku građana u kojoj isti prijavljuje buku koja nastaje uslijed obavljanja djelatnosti na području, kako se navodi, ‘bivšeg centra za sigurnu vožnju Oryx, danas poligon tvrtke Rimac automobili ‘ u blizini naselja Mičevec, Ulica Stjepana Radića.”, navodi se u pritužbi Državnog inspektorata koju je zaprimio Rimac.

U pritužbi je navedeno i kako je sanitarna inspekcija 3.lipnja obišla navedenu lokaciju, no na njoj tada nije bilo nikoga kao niti navedenih radnji. Također su obišli i poslovne prostorije trgovačkog društva.

“Električni auti koji uzrokuju “nesnosnu buku”? 500 metara od aerodroma na kojem polijeću MIG-ovi i svaki dan slijeću/polijeću deseci komercijalnih aviona? Hmmm… Bit će zanimljvo kada krenemo voziti prototipove budućih Bugattia na stazama (i cestama) u Hrvatskoj.”, piše Mate Rimac na svoj stranici.