Home Izdvojeno Građani Trga grada Vukovara: Tko će financirati izmjenu dokumenata?

Građani Trga grada Vukovara: Tko će financirati izmjenu dokumenata?

PODIJELITE

Javno obraćanje zbog, kako ističu, upita brojnih mještana i stanovnika novoimenovanog Trga Grada Vukovara, održali su vijećnici tamošnje gradske četvrti Vladimir Nazor. Nezadovoljni su. Uskraćene su im adekvatne službene informacije, kažu. Zanima ih i tko će, kada i kako financirati izmjenu dokumenata potrebnu nakon preimenovanja Trga (nekad Maršala Tita u Trg Grada Vukovara op.a)

„Prilikom donošenja te odluke nije se pitalo građane ovoga trga što oni o tome misle. Također, Vijeće gradske četvrti očitovalo se protiv ove odluke, no to nije uvaženo. Neobično mi je i tužno, što nakon 30 godina i više koliko ja ovdje živim, sad odjednom mijenjanju ime trga na ne demokratski način i po mome mišljenju dosta ishitreno. Zanima me, a vjerujem kao i druge moje sustanare, na koji način će se refundirati troškovi izrade novih dokumenata, tko će to platiti, i hoće li to grad platiti?“, pita vijećnik Marko Karalić.

Iz Grada stiže odgovor. “U tijeku je dovršetak svih proceduralnih aktivnosti na samom preimenovanju trga, a tijekom idućih dana bit će objavljene službene informacije oko zamjene dokumenata i nadoknade troškova za iste.”, poručuju iz Grada.

Osvrnuli su se i na nezadovoljstvo građana zbog nedavno postavljenog panoa, za što su također tražili očitovanje grada, a tu proceduru u dopisu upućenom medijima obrazlaže ispred Vijeća Gradske četvrti predsjednik, Deniz Kaya Guneš.

Kronologiju donosimo u cijelosti prenoseći iz njihova priopćenja:

-Oglasni pano koji se nalazi iza nas postavljen je 10. studenoga prošle godine bez ikakve prethodne najave tijela Gradske uprave predstavniku Gradske četvrti Vladimira Nazora.
Gradska četvrt Vladimira Nazora, 11. studenoga uputila je zamolbu Uredu za komunalno redarstvo u kojoj je zatražena provedba inspekcijskog nadzora.

-Naime, potrebno je ispitati je li oglasni pano postavljen u skladu s odredbama Zakona o gradnji, te je li sadržaj panoa u skladu s važećim propisima o oglašavanju. Nažalost, odgovor Ureda nismo dobili.

-47. dan od zamolbe upućene Uredu za komunalno redarstvo, šaljemo požurnicu Upravnom Odjelu za mjesnu samoupravu. Sljedećeg dana dobivamo odgovor Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet s pripadajućim Odobrenjem za postavljanje oglasnog panoa.

-Iz Odobrenja je vidljivo kako dozvolu za postavljanje oglasnog panoa odobravaju upravni odjeli unutar iste Gradske uprave. Također, rok za sanaciju oglasnog panoa bio je 10. prosinca prošle godine, o čemu su nadležni i obaviješteni, ali do danas to još nije učinjeno. Uvidom u priloženu dokumentaciju vidljiv je nemar i površnost unutar tijela gradske uprave, te nepoštivanje predstavnika GČ Vladimir Nazor i ono najvažnije, nepoštivanje i oglušivanje na glas stanovnika Trga.

-Važno je reći kako je vladajuća politička vlast u spomenutom periodu ispred ovog panoa održavala politička okupljanja i obraćanja javnosti s ciljem pripreme građana na novi izgled i naziv Trga. U to doba, odluka o preimenovanju Trga tek se trebala donijeti na Gradskom vijeću.

-Budući da su nam kao predstavnicima gradske četvrti, uskraćene adekvatne službene informacije i upute, molimo vas, stanovnike Trga da se zajedno obratimo gradonačelniku grada, Krešimiru Ačkaru.