Home Izdvojeno U goričku knjižnicu stigli e-čitači

U goričku knjižnicu stigli e-čitači

PODIJELITE

Nova korisnička usluga u Gradskoj knjižnici Velika Gorica predstavit će se sutra u 10 sati na Središnjem odjelu za odrasle. Riječ je o e-čitačima i tabletima koji će svim zainteresiranim korisnicima omogućiti uvid u čitanje digitalnog doba – pristup digitalnim knjigama, digitalnim izdanjima časopisa, aplikacijama i svemu ostalome što olakšava pristup informacijama kao i zabavnim sadržajima.

– Književnost na novim medijima već je neko vrijeme u fokusu knjižničara jer je društvo u kojem živimo podložno velikim i ubrzanim promjenama koje ne zaobilaze knjigu. U želji da doprinesemo digitalnoj pismenosti naših korisnika i istaknemo prednosti e-knjiga na Središnjem odjelu knjižnice nabavili smo dva e-čitača nove generacije: Amazon Kindle i Prestigio Libretto. U ovoj fazi projekta e-čitači će se moći koristiti samo u prostorima knjižnice – poručuju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Sadržajima na elektroničkim medijima moguće je pristupiti i na drugim odjelima goričke knjižnice – Dječji odjel za najmlađe članove ima tablet, a Područna knjižnica Galženica svojim korisnicima nudi tablet i e-čitač.

– Uvođenjem novih tehnologija u svoje svakodnevno poslovanje Gradska knjižnica Velika Gorica pokazuje da slijedi suvremene trendove i odgovara na potrebe korisnika. Postavlja se pitanje ugrožavaju li moderne tehnologije tradicionalnu, tiskanu knjigu? Naravno da ne, knjižničari će i dalje nabavljati pregršt novih naslova u tiskanom obliku, a ova dodatna mogućnost nudi se onima koji žele isprobati čitanje elektroničkih sadržaja, bilo da se radi o najmlađim generacijama ili korisnicima treće životne dobi – naglasili su iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Ova prezentacija organizirana je u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige.