Home Izdvojeno Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je “Sve na jednom mjestu!”

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je “Sve na jednom mjestu!”

PODIJELITE

Književna manifestacija “Mjesec hrvatske knjige” od 15. listopada do 15. studenog odvija se u knjižnicama diljem Hrvatske. Naglasak je na književnim susretima, tribinama i radionicama posvećenim knjizi i čitanju. Tema ovogodišnje manifestacije je enciklopedizam, a moto je “Sve na jednom mjestu!”.

U programu Gradske knjižnice Velika Gorica za ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige su raznolika događanja namijenjena svima – prema interesu i afinitetima. – Mjesec hrvatske knjige 2017. započinjemo u Područnoj knjižnici Galženica znanstvenim predavanjem o Faustu Vrančiću, izumitelju i enciklopedistu, uz 400. obljetnicu njegove smrti. Već dan nakon toga predstavljamo novu knjižničnu uslugu koja će biti dostupna korisnicima u sva tri odjela knjižnice – korištenje e-čitača i tableta u knjižnici – što će omogućiti upoznavanje s digitalnom knjigom, digitalnim izdanjima časopisa i svime onime što nam danas olakšava pristup pisanoj riječi – poručuju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.Strastvena čitateljica Barbara Tartaglia Roca predstavit će zanimljiv projekt “Čitanjem oko svijeta”. Ona je u godinu dana pročitala po knjigu iz svake zemlje svijeta. Za djecu i mlade održat će se književni susret s velikogoričkom književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić koja će predstaviti svoj najnoviji roman “Dom iza žice”.

– Povodom 125. godišnjice rođenja Ive Andrića održat će se književna tribina o autoru, a Mjesec hrvatske knjige zatvorit ćemo književnim susretom s jednim od naših najpopularnijih pisaca Mirom Gavranom koji će uz moderiranje književnice Željke Horvat Vukelje predstaviti svoju knjigu “Nekoliko ptica i jedno nebo” – najavljuju iz Gradske knjižnice. Organizirane su i izložbe o enciklopedizmu u Dječjem odjelu i Područnoj knjižnici Galženica te izložba knjiga iz predstave “Pobuna knjiga” Dramskog studija POUVG-a, kviz za djecu “I ja znam!”, edukativni obilasci knjižnice i besplatni upisi za prvašiće svih osnovnih škola velikogoričkog područja, radionica scrapbookinga u sklopu radionica Četrtog četrka.

Na dan nacionalne akcije “Danas ti čitam” srednjoškolci će se uključiti u dva programa – javno čitanje ispred Područne knjižnice Galženica i Lektiraonicu koja ove godine uključuje i radionicu snalaženja među izvorima informacija na mreži.

Detaljan program dostupan je na mrežnim stranicama knjižnice i u tiskanoj programskoj knjižici koju možete dobiti knjižnici.