Home Politika JELUŠIĆ: Smrad novog pročistača koji nije ni započeo rezultat je trenutnog vladanja

JELUŠIĆ: Smrad novog pročistača koji nije ni započeo rezultat je trenutnog vladanja

Ivo Jelušić: Imam rješenje za pročistač, ali ne želim aktualnoj vlasti pomagati u tom problemu

PODIJELITE
FOTO: Katarina Drvodelić

Kandidat SDP-a, GLAS-a i HSS-a za gradonačelnika Velike Gorice Ivo Jelušić, danas je održao tiskovnu konferenciju na temu aktualne situacije oko velikogoričkog pročistača otpadnih voda.

Kako ističe, sudbina pročistača je zbog nemara aktualne vlasti te sumnje u namještanje natječaja za isti i dalje neizvjesna, što dovodi u pitanje projekt vrijedan više stotina milijuna kuna financiran od strane EU fondova, dok se istovremeno građani Velike Gorice i okolnih mjesta svakodnevno guše u smradu koji dolazi iz zastarjelog postrojenja.

– Smrad se širi skroz do sredine grada, zato jer je star 50-ak godina. Ni kapacitetom a ni tehnološki ne zadovoljava potrebe grada. Smrad novog pročistača koji nije ni započeo osjeti se i šire, i rezultat je vladanja HDZ-a. Umjesto da se povuku i ispričaju građana, bez srama se ponovo nude građanima, a ovaj problem ne znaju riješiti poštenim i stručnim natječajem. Odgađaju problem dok ne prođu izbori – kazao je Ivo Jelušić.

Izrazio je nezadovoljstvo opcijom priključenja pročistača na na zagrebački pročistač, o čemu iz Grada razgovaraju s Hrvatskim vodama. Ističe kako u gradskom proračunu nema novaca za takav projekt.

– Novac iz EU predviđen je za rekonstrukciju postojećeg pročistača, a ne priključenje zagrebačkom. Novaca za to nema ni u gradskom proračunu ni u Hrvatskim vodama, iako je tehnički to rješenje izvedivo, ekonomski nije povoljno. Znate li uopće koliko više košta kubik pročišćene vode u Zagrebu? Niz je iracionalnosti. Trenutna vlast nema i ne zna rješenje, ali zna da želi ponovo zasjesti i vladati. Ja rješenje za pročistač imam, ali ne želim im pomagati u tom problemu. Nadolazeći izbori trebaju biti referendum za Goričane, koji imaju odluku u rukama, a ja im se nudim u tom izboru – zaključio je Ivo Jelušić.