Home Gospodarstvo Gorički poduzetnici dobili bespovratna sredstva Zagrebačke županije

Gorički poduzetnici dobili bespovratna sredstva Zagrebačke županije

Na račune 241 poduzetnika s područja županije sjest će oko 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava namijenjenih za poticanje poduzetništva

PODIJELITE

Nakon što je za 597 poduzetnika isplaćeno 4 milijuna kuna tzv. COVID potpora, do kraja ove godine na račune 241 poduzetnika s područja Zagrebačke županije sjest će ukupno 9,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava isplaćenih temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva.

Na natječaj za poticanje poduzetništva namijenjen subjektima malog gospodarstva koji je bio otvoren od 10. do 30. rujna 2020. godine pristiglo je ukupno 475 zahtjeva od kojih je uvjete natječaja ispunilo njih 341. Potpore su odobrene za ukupno 241 poduzetnika i to 73 za proizvodne djelatnosti te 168 za neproizvodne djelatnosti.

Među poduzetnicima koji su dobili potpore Zagrebačke županije nalaze se i subjekti malog gospodarstva s područja Velike Gorice, a bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija dostupne su ovdje.

– Interes za naše potpore ove je godine bio rekordan što je i logično radi teških okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Upravo radi toga naš plan s početka 2020. godine smo u potpunosti promijenili i bespovratna sredstva za poduzetnike smo povisili za 97 posto na ukupno 13,7 milijuna kuna. – rekao je župan Stjepan Kožić.

Prema uvjetima natječaja sredstva su se dodjeljivala za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, kao i za neproizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Najavljeno je kako će i u 2021. godini poduzetnici ponovno moći računati na županijske potpore.