Home Izdvojeno Gorica ostala bez trenera: Prelec ide s Klafurićem u Legiju!

Gorica ostala bez trenera: Prelec ide s Klafurićem u Legiju!

Ivan Prelec (30) pridružio se Deanu Klafuriću u varšavskoj Legiji i pred upravom kluba sad je težak posao izbora njegova nasljednika. Klafurić i Prelec idu svojim putem, ostvarit će želju da zajedno vode veliki klub

PODIJELITE

Nakon što je s Goricom ostvario povijesni uspjeh i ušao u Prvu HNL, 30-godišnji trenerski wunderkind Ivan Prelec napustio je klupu našeg prvoligaša. Razlog je ponuda koja se ne odbija, a ona je došla iz varšavske Legije. Točnije, od trenera poljskog prvaka i njegova velikog prijatelja Deana Klafurića, koji će i sljedeće sezone voditi najveći poljski klub.

“Dean Klafurić preuzeo je Legiju u teškim trenucima, no odveo nas je do Kupa i prvenstva. Imali smo priliku upoznati njegov stil rada i taktičke poglede, poznaje momčad i ima jako dobar odnos s igračima, a sve to dovelo ga je u poziciju da bude kandidat za trenera. Uvjerio nas je da ima plan kako učiniti momčad još boljom, a njegovi planovi poklapaju se s našima. Imali smo još nekoliko kandidata, s kojima smo razgovarali, no nakon posljednjeg sastanka s Deanom, odlučili smo da će on voditi Legiju sljedeće sezone. Želim mu sreću i uvjeravam vas da će imati punu potporu svih nas u klubu”, rekao je predsjednik Legije Dariusz Mioduski.

U pregovorima s Poljacima Klafuriću je jedan od najvažnijih uvjeta, ako ne i najvažniji, bio da mu se priključi Ivan Prelec. Više puta su obojica naglasila kako žele raditi zajedno, kao dvojica ravnopravnih suradnika, pa će tako i u Legiji Prelec samo na papiru biti pomoćni, a Klafurić glavni trener. U stvarnosti će usko surađivati, dogovarati se i zapravo biti dvojac na klupi.

Za Deana Klafurića ovo je veliki uspjeh, dokaz da se potvrdio kao trener i razlog da mu se od srca čestita. Također, odlazak u Legiju velika je stvar i za Ivana Preleca, mladog trenera pred kojim je sigurno uspješna karijera. Naravno, čestitati treba i njemu… A kad se odrade sva čestitanja, kreće potraga za novim trenerom. Prošle sezone Goricu su vodila dva trenera, obojica Goričani, obojica uspješni, ali danas su obojica u Legiji.

Budući da trenera takvog profila u Turopolju baš i nema previše, teško je vjerovati da će u prvoligaške izazove Gorica krenuti s Goričaninom na klupi. Određeni prijedlozi već postoje, kao i razne ideje, budući da su u klubu bili spremni na ovakav razvog situacije, ali tek treba vidjeti tko će biti izbor klupske uprave. Tko god to bude, imat će jako težak posao, s obzirom na to da nasljeđuje dvojicu iznimno uspješnih trenera, a izazovi koji tog novog čovjeka čekaju su veliki i teški.