Home Izdvojeno Glazbeno – književni susreti uz kolačiće u Galženici

Glazbeno – književni susreti uz kolačiće u Galženici

PODIJELITE

Susreti pod nazivom „S poštovanjem“ za starije sugrađane, koje knjižnica Galženica organizira dva puta mjesečno već godinu i pol, u utorak u 10 sati ponovo će ugostiti Sandru Kulier, glazbenu umjetnicu i susjedu knjižnice. Gošća Susreta je Zdenka Mlinar, dobitnica nagrade na natječaju Gradske knjižnice Velika Gorica „Pišem ti pismo…“.

– Izbjegavamo ovu oznaku „starije“ jer nam je drago da dođu i oni koji se ne osjećaju stariji, a slobodni su u to vrijeme. Jednom mjesečno gošća nam je Sandra Kulier. Ona pjeva i svira, ja čitam odabrane tekstove iz knjižnog fonda Knjižnice. Nastojimo imati određenu temu – objasnila je Marija Ivanović, voditeljica Podružne knjižnice Galženica.

Teme susreta bile su različite, od obljetnice Matoševa rođenja do Vukovara u glazbi i književnosti. Bilo je tu i Božićnih pjesama, a uvijek se radi o glazbi i čitanju tekstova o nekoj temi.

A KOLAČIĆI?

– Knjižnica kupi paketić sitnih kolačića i njima počastimo posjetitelje. Često nam i gospođe koje dođu donesu kolačiće, najčešće umirovljena profesorica Alica – rekla je Marija Ivanović.

Cilj Susreta je posvetiti pozornost sugrađanima koji žele čuti umjetničku riječ, čuti poticaj za čitanje nekih autora, pružiti im mogućnost da pročitaju neke svoje uratke i slično.

– Knjižnice postaju u svijetu, ali i u Hrvatskoj, svojevrsni dnevni boravci grada. Eto, ovo je moj mali doprinos. A knjiga iz knjižnice je uvijek polazište što je najbolji put promicanja i knjige i čitanja – poručila je Ivanović.