Home Izdvojeno Pomozite poplavljenima! Evo što im je najpotrebnije…

Pomozite poplavljenima! Evo što im je najpotrebnije…

PODIJELITE

Katastrofalne poplave koje su pogodile Hrvatsku, ali i susjedne Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ujedinile su građane. Svi se trude trude pomoći ljudima koji su pred naletom vode izgubili gotovo sve.

U akciju prikupljanja pomoći za unesrećene uključili su se i Velikogoričani, a svi koji žele pomoći mogu to učiniti u župi Blaženog Alojzija Stepinca, prostorijama Crvenog križa i Izviđača TUR-a.

pomoc– Donijela sam deke, hranu koja se ne može pokvariti, brašno, med i par higijenskih potrepština. Kad je bilo Turopolje poplavljeno isto smo probali pomoći koliko se moglo. Iznenađena sam koliko se skupilo, ali mislim da nas ima puno više i da se puno više može skupiti – rekla je Ksenija Novosel.

Izviđači u svojim prostorijama dočekuju ljude koji donose pomoć, razvrstavaju prikupljene stvari koje će poslati u Slavoniju, točnije u mjesto Cerno.

– Uvijek se skupljaju neživežne namirnice. Šećer, brašno, sol, ulje. Toga ima dosta, ali najviše ima odjeće iako su nam iz Slavonije poručili da im, za sada, odjeća ne treba. Kad sam došao tu već je petero ili šestero dilberovicljudi bilo ispred i čekali su da ostave stvari. Mislim da je to bio dovoljan znak. Za sada smo skupili dosta, više od toga uvijek može – kazao je Mario Dilberović, jedan od predvodnika izviđačkog odreda TUR i poručuje kako će i dalje nastaviti prikupljati pomoć.

GDJE I KAKO POMOĆI?

Pomoć će se u kripti crkve Blaženog Alojzija Stepinca prikupljati i u ponedjeljak do 20 sati, a od 15 sati Gradska organizacija Crvenog križa Velika Gorica u svojim prostorijama ima dežurstvo te prima donacije.

Dobrodošle su trajne namirnice, flaširana voda, konzervirana hrana, svijeće, čizme, pribor i sredstva za higijenu, baterije, ulje, deke, vreće za spavanje, pelene, pribor za čišćenje, metle, maske za prašinu, krpe, gumene rukavice, i druge stvare koje bi mogle koristiti ljudima na tom području.

[print_gllr id=13245]