Home Izdvojeno GALERIJA GALŽENICA: Idućeg petka predavanje i interaktivna likovna radionica

GALERIJA GALŽENICA: Idućeg petka predavanje i interaktivna likovna radionica

Kako bi još bolje razumjeli rad ovog umjetnika, nakon predavanja, posjetitelji će se moći okušati u izradi skulpture od gline

PODIJELITE

Idućeg petka, 11. lipnja će se u 19:30 sati u Galeriji Galženica održati predavanje i interaktivna likovna radionica povjesničarke umjetnosti Tee Gudek Šnajdar. Radionica je naziva ‘Ivan Kožarić – Sto godina hrvatskog modernog klasika’ kojom se obilježava 100. obljetnica rođenja jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika Ivana Kožarića rođenog 10. 6. 1921. godine.

Riječ je o prvom predavanju unutar ciklusa popularnih predavanja koje će se tijekom 2021. održavati u Galeriji Galženica, u sklopu projekta ‘’Razgovori o hrvatskim modernim i suvremenim umjetnicima (uz primjere iz fundusa Galerije Galženica)’’, a koje će voditi velikogorička povjesničarka umjetnosti Tea Gudek Šnajdar. Predavanja i prateće radionice namijenjene su razvoju lokalne publike, jačanju kulturne suradnje na području Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije, te edukaciji lokalnog stanovništva o nekim od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. i 21. stoljeća.”, govori Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica.

Ivan Kožarić u Galeriji Galženica

Predavanje će trajati jedan sat, a posjetitelji će se moći upoznati s radom nekih od najpoznatijih imena hrvatske moderne likovne umjetnosti, poput Ivana Kožarića, Nives Kavurić-Kurtović, Miroslava Šuteja, pa do značajnih lokalnih umjetnika poput Dragutina Trumbetaša. “Razgovarat ćemo o njihovim najpoznatijim radovima, umjetničkom djelovanju, kao i anegdotama te zanimljivostima iz njihova života.”, dodaje.

Predavanja će biti interaktivna, tako da će se posjetitelji imati priliku upoznati s radom ovih autora putem bogatih vizualnih materijala, knjiga i časopisa posvećenih ovim umjetnicima. Kako bi još bolje razumjeli rad ovog umjetnika, nakon predavanja, posjetitelji će se moći okušati u izradi skulpture od gline. Kratka likovna radionica trajat će oko pola sata. Kao motiv za rad poslužit će neka od dijela ovog zanimljivog kipara.