Home Izdvojeno Zagrebačka županija će se u multimedijalnom projektu predstavljati s ljepotama Turopolja

Zagrebačka županija će se u multimedijalnom projektu predstavljati s ljepotama Turopolja

U nastajanju je jednominutni video koji prikazuje ljepote našeg kraja.

PODIJELITE

Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om donosi novi multimedijalni projekt kojim se predstavlja Hrvatska i njezine županije te otkrivaju sve ljepote i običaje Lijepe naše.

Na natječaju Moja.hr predstavit će se i Zagrebačka županija i to kroz Turopolje. Predstavnik županije i našeg Turopolja bit će Juraj Odrčić, župan Plemenite Opčine Turopoljske. “Koncept priče bio je da ne predstavljamo cijelu Zagrebačku županiju s obzirom na to da je ona po svom obliku i nastajanju dosta specifična. Stoga ćemo prikazati jedan segment, a to je naše Turopolje kao srce županije.“, objašnjava za HRT Juraj Odrčić.

Prikazat će se najprepoznatljiviji motivi Turopolja

U jednominutnom filmu će se prikazati najprepoznatljiviji motivi Turopolja poput šume turopoljskog hrasta, turopoljska svinja, folklor, povijesni dvorac Lukavec s povijesnim postavom Turopoljskim banderijem i ostalo. “Izuzetno je bitno uključiti lokalnu zajednicu, a mi svi znamo da su ključni dionici stvaratelji i njegovatelji kulturne baštine, ne samo županije nego općenito naše države. Smatram kako nitko ne može biti bolji osim onih koji njeguju tu tradiciju i da ta tradicija i dalje živi.”, govori Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Snimatelj i producent videa je Mario Žilec koji navodi kako je veoma teško sve staviti u jednu minutu filma. “Snimali smo na nekoliko turopoljskih lokacija, prikazali smo stvari koje smo smatrali vrlo važnima za prikazati u ovom spotu. Bilo je doista izazovno to sve pokriti u jednoj minuti. Turopolje je kraj bogate povijesti, prirodnih ljepota i raznolikog biljnog i životinjskog svijeta.”, govori Mario Žilec.

Važno je napomenuti kako je i trenutno u tijeku nova kampanja “Iskustva za pamćenje u Zagrebačkoj županiji” u kojoj TZ ZGŽ u suradnji s trinaest lokalnih turističkih zajednica predstavlja najjače turističke adute, s naglaskom na gurmanska iskustva. Cijela županija zaista ima velik potencija. “Mi smo županija destinacija kako to volimo reći koja je nedovoljno istražena. Obilujemo prirodnim ljepotama, kulturnim znamenitostima, nematerijalnom kulturnom baštinom, ali prije svega prekrasnom vinskom pričom. Ključno je da moramo pokazati našim domaćim ljudima koliko ljepote imamo u blizini jer odmor je nikada bliže.”, zaključuje Alilović.

Kratki jednominutni film će se moći pogledati u srpnju.

Foto: Mario Žilec