Home Izdvojeno Francuski glazbeni teatar podigao publiku na noge

Francuski glazbeni teatar podigao publiku na noge

PODIJELITE

Nakon pet dana i jednako toliko koncerata Velikogorički brass festival zanimljivim teatralnim nastupom zatvorili su Les Trompettes de Lyon. Francuski ansambl publiku je nasmijao i podigao na noge.

– Na prvom mjestu nam je glazba, ali kada sviramo svatko od nas ima u glavi neke slike, to je kao film. Glazba je život, ona je film, ona je ono što želiš da bude. To pokušavamo pokazati publici i zato sviramo i plešemo u isto vrijeme – objasnio je André Bonnici iz ansambla Les Trompettes de Lyon.brass festival4

Članovi ansambla zajedno nastupaju već 25 godina, a iza ovog glazbenog teatra stoji i tim koji čine koreograf i umjetnički redatelj. U Hrvatsku su došli nakon turneje po Sjedinjenim američkim državama gdje su u mjesec dana održali 25 koncerata.

– Ovo je prvi festival nakon kojeg se ja pitam da li uopće mogu zadržati ovu razinu kao umjetnički ravnatelj, ili možda prebaciti letvicu. Ono što je mene osobno oduševilo je publika na cijelom festivalu, znači svih pet koncerata koje smo imali – kaže Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala.

brass festival3

OTVORILI GORIČKE VEČERI

Zatvaranje 8. Velikogoričkog brass festivala ujedno je označilo i početak Goričkih večeri, manifestacije koja se održava već 38 godina. I ove godine bit će tu koncerata, kazališnih predstava, radionica, kino predstava i izleta po Zagrebačkoj županiji.

kolarec3– Naši sugrađani će imati priliku kroz 48 programa na kvalitetan način upotpuniti svoje slobodno vrijeme. Evo, i manifestacija Goričkih večeri je izrasla u tradiciju i Grad Velika Gorica takve i slične kulturne manifestacije apsolutno podržava i podržavat će u budućnosti – rekao je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Goričke večeri traju do 14. lipnja, a sva događanja, osim humanitarnog koncerta za pomoć poplavljenim područjima studenata Muzičke akademije iz Zagreba, su besplatna.

[print_gllr id=13670]