Home Gospodarstvo FOTO Zimska služba spremna je za snijeg

FOTO Zimska služba spremna je za snijeg

PODIJELITE

Smotrom velikih i malih vozila zimske službe, VG Komunalac pokazao je s čime će sve raspolagati ove zime. U stanju pripravnosti je stotinu ljudi, odnosno 43 ekipe velike zimske službe i 18 ekipa male zimske službe. Na raspolaganju im je 1 200 tona soli i 600 kubika sipine. Spremni na sve zimske uvjete moraju biti 151 dan, odnosno od 15. studenog do 15. travnja sljedeće godine. Održavat će oko 590 kilometara prometnica i 558 kilometara pješačko-biciklističkih staza.

– Imamo tri prioriteta cesta. U prvom i drugom je oko 300 kilometara prometnica i na njih se odmah izlazi kada počne padati snijeg te se preventivno posipa. Treći prioritet su pojedine prometnice u mjesnim odborima i ondje traktori izlaze čistiti nakon što padne 5 centimetara snijega – rekao je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.Posebno se održavaju i nadvožnjaci kojima se treba opreznije voziti čim se temperatura zraka približi nuli. – Nadvožnjak se uoči najave minusa posipava, u funkciji su i dojavljivači koji upozoravaju signalizacijom vozače da pripaze na uvijete na cesti – rekao je Perić.

– Komunalno poduzeće kao i Grad Velika Gorica učinili su sve što je u njihovoj moći kako bi naši sugrađani mogli bezbrižno dočekati vremenske nepogode, moguće padaline snijega. Zimska služba je obogaćena, novi strojevi i posipači su i u velikoj i u maloj zimskoj službi. Nadamo se da će sugrađani biti zadovoljni – rekao je danas na smotri zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Krešimir Ačkar.U svakom trenutku građani mogu kontaktirati dežurni operativni centar VG Komunalca i prijaviti pritužbe i prijedloge. Perić je pozvao sugrađane na suradnju te podsjetio da oni koji su dužni redovito čiste snijeg ispred svojih domova te je apelirao na vozače da na vrijeme pripreme svoja vozila za zimske uvjete na cesti.