Home FOTO VIJEST FOTO VG Legacy iznenadio i regrutirao svoje najmlađe volontere

FOTO VG Legacy iznenadio i regrutirao svoje najmlađe volontere

Najmlađi volonteri, zbog straha da više neće biti dio VG Legacyja sada su i službeno regrutirani te je svaki od njih dobio svog čuvara

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Gorički junaci i junakinje iz VG Legacyja, o čijim se humanitarnim akcijama posljednjih dana osobito priča – jer dobar se glas daleko čuje, organizirali su još jednu akciju, ovoga puta za svoje najmlađe volontere iz 2.e razreda OŠ Eugena Kumičića.

Naime, ovaj ‘mini VG Legacy’ razred, koji je inače u školskom dnevnom boravku njihove volonterke Davorke Ilečić, sudjelovao je na Gastru Turopolja i Adventu u Gorici zajedno s odraslim volonterima, na način da su izrađivali svoje ukrase.

– Naši mali volonteri su na Gastru Turopolja i u vrijeme Adventa sami izrađivali ukrase. Kad su volonterke VG Legacyja prošli vikend zajedno s frizerima išle u Glinu, iz kumičićevog 2.e razreda su napisala preko 150 poruka podrške svojim frendovima. Jako su se prepali potresa koji nas je sve zadesio, a ove godine se odvajaju odavde i u njihovim glavicama najveći je problem hoće li upravo oni ostati naši ‘mini VG Legacy’ – otkrila nam je članica VG Legacyja Jelena Barišić Križan.

Veliki VG Legacy u akciji za mini Legacyje

U najnovijoj je inicijativi svaki od odraslih volontera  iz VG Legacyja pisao je poruku svome ‘malenom’ volonteru, dobio svog čuvara, i ono najvažnije, mali volonteri sada su i službeno regrutirani u redove VG Legacyja.

– Posljednjih tri dana vladala je velika panika među nama velikima, jer smo se upitali što bi mi sami u ovim trenucima poručili sebi kao osmogodišnjacima. Jučer smo im pisali poruke do deset navečer! Odlučili smo im ovom prigodom podijeliti plave VG Legacy majice zajedno s porukicama koje smo sastavili za njih, ujedno im prilikom podjele poručiti kako su od danas postali punopravnim članovima naše grupe volontera – kazali su iz VG Legacyja.

I najmlađe smo pitali zašto vole volontirati. Gotovo jednoglasno su nam rekli da to jako vole raditi, da žele pomagati i da to neće prestati raditi niti kada će biti odrasli. Čuli smo čak da će si neki istetovirati logo VG Legacyja kada odrastu. Pričali su nam i kako su slali poruke u Petrinju i Glinu te da jedva čekaju iduću akciju u koju će se moći uključiti.

Druženje je prošlo uz fotografiranje, plesanje i puno emocija. Kako je bilo, pogledajte u galeriji.