Home Izdvojeno FOTO Velikogorički karatisti na prijemu kod gradonačelnika

FOTO Velikogorički karatisti na prijemu kod gradonačelnika

PODIJELITE

Danas je u Gradskoj upravi održan prijem uspješnih goričkih karatista. Ines Grdenić, Igora Vrbana i Kristijana Obrazovića, članove Karate kluba Velika Gorica primio je gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima te im uz riječi hvale uručio poklone.

Gradonačelnik je čestitao mladim sportašima i treneru za njihove uspjehe te im se zahvalio za doprinos koji daju gradu, a da su borilački klubovi u Velikoj Gorici najuspješniji istaknuo je njegov zamjenik Ervin Kolarec.

– Iskazali smo poštovanje i zahvalnost za ono što su napravili na svim razinama svojih natjecanja. Drago nam je kada se osvoji bilo koje mjesto, bilo koja medalja ili pehar. Međutim, kada su to svjetska, europska i naša nacionalna natjecanja, gdje god se postavi neki osoban uspjeh onda je to i uspjeh našeg grada. Dokazujemo da smo pravi sportski grad – kroz ovakve susrete, priznanja, mlade ljude i sport kroz koji imamo obiteljski pristup. Hvala svima i puno sreće, nastupa, medalja i uspjeha i ubuduće – poručio je gradonačelnik Barišić.

Za uspjehe ovih mladih sportaša najzaslužniji je, uz obitelj i prijatelje, njihov trener Goran Živković koji je u svoje vrijeme i sam bio izuzetno uspješan sportaš te višestruki prvak Hrvatske. – Ovo je jako bitno za klub jer je klub za Veliku Goricu osvojio šest medalja u zadnje četiri godine što je izniman uspjeh. Trenira se svakodnevno, odricanja su velika, kao i ulaganja. Čelnicima grada veliko hvala što su nas primili i prate nas dugi niz godina – rekao je trener Goran Živković.

Uspješna karatistica Ines Grdenić kao nagradu za svoje uspjehe i medalje, koje je osvajala nastupajući za gorički klub, tri godine za redom bila je proglašavana najboljom sportašicom Velike Gorice. Ove godine postala je seniorka te je na svom prvom seniorkom nastupu osvojila i prvu medalju. – Jako sam zadovoljna, ali uvijek može bolje i zato ću se truditi još više da osvojim i to zlato jer mi je to cilj. U ovo je uloženo puno truda, a trud se uvijek isplati pa se tako isplatila i ova bronca. Uvijek imam vjeru u sebe pa sam vjerovala da ću osvojiti medalju, ali falilo je malo sportske sreće i očito malo više treninga – ispričala je Ines Grdenić kojoj je želja i nastup na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Na Europskom prvenstvu u Sofiji u Bugarskoj mladi karatist Igor Vrban je u kategoriji kadeta +70 kilograma osvojio je broncu što mu je treća medalja s velikih natjecanja. – Zadovoljan sam ovim uspjehom iako sam očekivao da ću uči u finale, ali ponovio sam isti uspjeh kao i prošle godine. Polufinale je bilo teško jer je protivnik bio bolji, ponestalo mi je snage na kraju – poručio je Igor Vrban koji kaže da je teško uskladiti školu i treninge no za sada uspijeva.

Trenutno klub ima pauzu s natjecanjima, no kreću pripreme za Svjetski kup u Umagu te kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Na pripremama će Kristijan Obrazović poraditi na stvarima koje mu ne odgovaraju kod protivnika jer je to bio jedan od razloga što je ostao bez medalje. – Uvijek je bitno doći s tim ciljem da budeš najbolji i ja sam tako došao tamo, ali to je i problem jer nikad ne znaš kako je i uvijek trebaš biti spreman na poraz, ali i biti spreman to prihvatiti – objasnio je Kristijan Obrazović.

Grad je za karate i ostale sportove napravio mnogo time što je napravljena nova trenažna sportska dvorana čime su dvoranski sportovi oslobođeni od plaćanja, napomenuo je zamjenik gradonačelnika Kolarec. Gradonačelnik je mladim karatistima uručio je skromne poklone – Igor i Kristijan dobili su kimona, a Ines prekrasan buket cvijeća.