Home Izdvojeno FOTO Velikogoričke mame ponovo organizirale humanitarni Buvljak

FOTO Velikogoričke mame ponovo organizirale humanitarni Buvljak

PODIJELITE

Danas je u predvorju Osnovne škole Eugena Kumičića od 10 do 14 sati održan proljetni Buvljak za djecu i odrasle. Drugi ovogodišnji Buvljak, ali sedmi ukupno ponovo su organizirale četiri poduzetne velikogoričke mame – Sandra Božinović Barić, Vesna Habljak, Ivana Krišto i Gordana Lazić.

Po povoljnim cijenama moglo se kupiti svašta – dječja oprema, odjeća i obuća, stvari za odrasle, nakit i modni dodaci. Danas je izlagalo 25 izlagača jer su neke izlagačice morale odustati zbog bolesti. No posjećenost je bila slabija no inače. – Ne možemo se baš pohvaliti, malo smo razočarane. Skupljale smo donacije za Luku, našeg sugrađanina i očekivale smo malo veću empatiju od grada i sugrađana da će pomoć, ali nismo naišli na to. No, ne damo se, idemo dalje – ispričala je Sandra Božinović Barić, jedna od organizatorica Buvljaka.Svaki Buvljak humanitarnog je karaktera, a akcija pomoći za Luku Stepanića nastavit će se i sljedeći vikend. – Idući vikend na VG Festu imamo namjeru imati dva humanitarna štanda – sve što će biti na štandu i što će se prodati, kompletan iznos ide u humanitarne svrhe za Luku da mu se skupi za liječenje u inozemstvu i da mu se zbilja proba pomoći, njemu i njegovoj mami – rekla je organizatorica Sandra.

Prvi puta na Buvljaku je izlagala Nikolina Sokol. – Prvi put sam ovdje, na nagovor svoje kume. Rekla je da dođem malo pripomoći VG Buvljaku. Izlagala sam svoje stvari i od mlađeg djeteta, od starijeg nemam jer on to sve iznosi – ispričala je Nikolina koja je bila zadovoljna prodajom. – Prodaja je, mogu reći, bila dobra. Najviše je mama kupovalo za svoje kćeri tinejdžerice – dodala je.Redovna izlagačica na velikogoričkom Buvljaku je Nikolina Gmaz koja je bila zadovoljna prodajom i prošli i ovaj put. – Za mene osobno nema razlike. Kao što sam rekla prošli put, imam stalne kupce i stalne mušterije. I to je to, ja sam zadovoljna – rekla je druga Nikolina. Ona je na Buvljaku prodavala očuvanu dječju robicu po izrazito povoljnim cijenama – što god ste izabrali platili biste 10 ili 20 kuna. – Ljetna robica – za proljeće i ljeto, laganije jaknice, bodići, majičice, hlačice, čak i kupaće, sve je odlazilo – objasnila je Nikolina. Sljedeći Buvljak održat će se zadnji vikend u kolovozu. – Krenuli smo s reklamiranjem već sada da vidimo hoće li posjećenost biti veća. Bazirat ćemo se maksimalno na školu i djecu, da ih opskrbimo za školsku godinu. Svatko tko će imati potrebe obući dijete, mislim da će svatko za sebe nešto pronaći za malo novaca – poručila je Sandra.