Home Vijesti U Zračnu luku Franjo Tuđman 1. lipnja stiže aviokompanija Emirates

U Zračnu luku Franjo Tuđman 1. lipnja stiže aviokompanija Emirates

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

U četvrtak, 1. lipnja jedna od najvećih zrakoplovnih kompanija na svijetu – Emirates započet će s dnevnim letovima između Dubaija i Zagreba. Na taj način širi se mreža destinacija koje spaja diljem svijeta i dodatno učvrščuje veze između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hrvatske.

– Zahvaljujući mjesecima pomnog planiranja sve je spremno za sljedeći tjedan i dolazak aviokompanije Emirates u Zagreb. Putnici iz Hrvatske i regije tako će moći uživati u nagrađivanim proizvodima i besprijekornoj usluzi koju ova zrakoplovna tvrtka nudi te doživjeti nezaboravno iskustvo putovanja, od trenutka polaska pa sve do dolaska na željenu destinaciju – poručili su iz Zračne luke Franjo Tuđman.

Na spomenutoj ruti putnici će letjeti Boeingom 777-300ER, zrakoplovom s konfiguracijom u tri klase te će moći birati između 8 privatnih apartmana u prvoj klasi, 42 ležajna sjedala u poslovnoj klasi te čak 310 prostranih sjedala u ekonomskoj klasi.Ovaj širokotrupni Boeing treba posebno održavanje i pripadajuću infrastrukturu kako bi mogao prevesti velik broj putnika koje će Emirates svakodnevno dovoditi u Zračnu luku Franjo Tuđman. Na izlazu koji će koristiti Emiratesov Boeing 777 nalazi se spojni zračni most, posebno namijenjen širokotrupnim zrakoplovima, što će putnicima omogućiti udobno ukrcavanje i iskrcavanje izravno s i na terminal. Projekt gradnje novog terminala jedna je od najvećih inozemnih investicija u Hrvatskoj posljednjih godina, s uloženih više od 300 milijuna eura.

– Još jedna novost, koju će putnici s oduševljenjem dočekati, je i tzv. interline sporazum. Uspostavljen je kako bi se poboljšala lokalna povezanost, a omogućit će putnicima iz Dubrovnika, Pule, Splita i okolnih područja da lete od svoje lokalne zračne luke do Zagreba letovima zrakoplovne kompanije Croatia Airlines te da se po dolasku lako povežu s Emiratesovim letom za Dubai, a od tamo i dalje – s jednom zrakoplovnom kartom i bez dvostrukog pregleda prtljage – rekli su iz Zračne luke Franjo Tuđman.

Zahvaljujući ovom letu putnici iz Zagreba su svega šest sati leta udaljeni od sunčanog Dubaija, prekrasnih pješčanih plaža, vrhunskih restorana, cjelodnevnih uzbudljivih aktivnosti i jedinstvenih atrakcija. Bilo da turisti posjećuju Dubai kao vikend destinaciju ili idu na obiteljski odmor, ovaj grad nudi sadržaje za sve uzraste. Dodatni je poticaj za putovanje svakako i informacija da Hrvati koji putuju u Dubai na odmor ne trebaju brinuti o dodatnoj dokumentaciji jer će besplatnu turističku vizu primiti po dolasku u UAE.Kako bi pak olakšao trgovinu, dnevni će let Emiratesa Boeingom 777-300ER prevoziti i do 23 tona tereta po letu, pružajući tako brojne mogućnosti prijevoza pošiljaka osjetljivih na temperaturu u UAE i šire u samo jednom danu. Namjenske usluge, kao što su SkyPharma za pošiljke lijekova i SkyFresh za kvarljive proizvode poput voća i povrća, od sljedećeg će tjedna biti dostupne i hrvatskim izvoznicima.

Početna, promotivna cijena leta Zagreb – Dubai iznosi 399 eura za povratnu kartu u ekonomskoj klasi. No, kako bi ostvarili ovu cijenu, letovi moraju biti rezervirani do 30. lipnja za putovanje u razdoblju do 13. prosinca i između 30. prosinca ove godine i 31. ožujka 2018. godine. Zrakoplovne karte se mogu kupiti putem stranice www.emirates.com, u nedavno preuređenom uredu Emiratesa u hotelu Westin u Zagrebu ili preko lokalnih putničkih agenata.

Putnici na letovima Emiratesa mogu uživati u 2 500 kanala na zahtjev s audio i vizualnim sadržajem na nagrađivanom ice sustavu za informiranje, komunikaciju i zabavu u zrakoplovu, kao i u gurmanskim specijalitetima te dodatnoj prtljazi u svim klasama. Svjetski poznata usluga i gostoprimstvo su zadaće multinacionalnih posada iz više od 130 zemalja svijeta.