Home Izdvojeno FOTO Uz druženje i zabavu održan Božić u Kurilovcu

FOTO Uz druženje i zabavu održan Božić u Kurilovcu

"Važno nam je da se družimo, da smo svi cjelina te da se međusobno podupiremo i čuvamo našu tradiciju."

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

U petak, 17. prosinca se održao Božić u Kurilovcu uz druženje i zabavu. Ovogodišnja proslava bila je u manjem obimu zbog epidemioloških mjera, no unatoč tome, zabave nije nedostajalo.

Kako nam govori Snježana Dianežević, predsjednica Etno udruge Kurilovec, druženje su organizirali članovi udruge. “Okupili smo se da obilježimo Božić u Kurilovcu kao što to radimo svake godine. Prvenstveno su s nama članovi Etno udruge Kurilovec, a u goste smo pozvali vijećnike i predsjednika gradske četvrti Kurilovec koji su uljepšali ovu proslavu.

Inače, Etno udruga Kurilovec se bavi očuvanjem kulturne baštine Turopolja, turopoljskim dijalektom i običajima te žele prenijeti na mlade naraštaje informacije o tome kako je nekada bilo u našem kraju. U Etno udruzi Kurilovec članovi su većinski iz Kurilovca, no dio je i onih koji žive izvan ove gradske četvrti. “Naša gradska četvrt je tradicionalna i imamo duboke korijene. Drago nam je surađivati s Etno udrugo Kurilovec koja predstavlja svoj, naš turopoljski kraj i radi prezentaciju Kurilovca u Velikoj Gorici i šire. Vrlo je važno da se ljudi okupljaju i zajedno surađuju.”, govori nam Damir Slojšek, predsjednik Gradske četvrti Kurilovec koji je ovo druženje iskoristio za razgovor s mještanima.

Kako napominje, komunikacija je vrlo važna za suradnju i napredak. “Razgovarao sam s članovima i slušao kako poboljšati život u Kurilovcu i Velikoj Gorici. Ugodno je čuti njihove ideje i riječ. Kao što svugdje naglašavam, ovdje nema politike i ovdje smo svi isti te želim čuti njihovu riječ kako da poboljšamo kulturno, sportski i sadržajno razvoj ove gradske četvrti.”, zaključuje Slojšek.

Da je za održavanje tradicije i zajedništva važno druženje, slaže se i Snježana Dianežević. “Na proslavu Božića u Kurilovcu inače pozivamo sve, no zbog epidemiološke situacije smo ove godine morali ići u manjem obimu. Važno nam je da se družimo, da smo svi cjelina te da se međusobno podupiremo i čuvamo našu tradiciju.”