Home FOTO VIJEST FOTO U Kučama se gradi nogostup prema nogometnom igralištu u Petrovoj ulici

FOTO U Kučama se gradi nogostup prema nogometnom igralištu u Petrovoj ulici

Radi se punom parom! U Kučama ove godine kreću radovi na nogometnom igralištu, a DVD Kuče obilježava 125 godina od osnutka u novom društvenom domu

PODIJELITE

Naselje Kuče zahvaljujući inicijativi vijeća mjesnog odbora dobiva nogostup, a radovi su u punom jeku. Gradonačelnik Krešimir Ačkar je zajedno sa suradnicima obišao i ove radove, a kako bi se uvjerio da sve teče prema planu.

Radovi na nogostupu vrijedni su preko 300 tisuća kuna, a dužina istog je 220 metara. Nastavak je to nogostupa od društvenog doma prema nogometnom igralištu.

– Zahvaljujem se MO Kuče i svim sumještanima koji moraju živjeti sa prašinom i blatom zbog radova na aglomeraciji na strpljenju i razumijevanju, ali i na dobroj suradnji te kooperativnosti kako bi komunalna infrastruktura i kvaliteta života ovdje naposljetku i porasla. Zadovoljan sam i novim društvenim domom, a vatrogasci koji ovdje djeluju od svake kune koju im damo stvore tri kune. Ovdje je i mlada sposobna uprava koja se mnogo puta dokazala, a okuplja veliki broj žitelja ovog mjesta – kazao je gradonačelnik.

Vatrogasci su iznimno sretni što baš ove godine useljavaju u novi društveni dom, kada obilježavaju 125 godišnjicu svoga postojanja.

– Zahvaljujući Gradu dobili smo novi vatrogasni dom, što se poklopilo s godinom kada imamo obljetnicu! Ove godine slavimo 125 godina postojanja našeg DVD-a, pa ćemo sve skupa objediniti svečanim otvaranjem doma te blagoslovom novih vozila koja smo dobili od Vatrogasne zajednice, Grada ali i pomoću donacija koje smo dobili iz Njemačke prije dva tjedna. Nastavljamo s opremanjem doma i opreme, te nam je u fokusu bazirati se na rad sa djecom ali i operativnost svih članova DVD-a – ističe Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče.

Ove godine počinju i radovi na nogometnom igralištu, kako bi mještani dobili umjetnu travu te izvukli djecu iz kuće i malo ih maknuli od kompjutera. Iz MO Kuče ističu kako će se izgradnjom nogostupa uvelike povećati sigurnost djece u prometu.

– Zahvaljujem se Gradu što su prepoznali potrebu nogostupa u Petrovoj ulici koja vodi prema nogometnom igralištu a gdje svakodnevno prolazi jako puno djece, a sigurnost djece nam je najbitnija – kazao je Stjepan Fabijančić iz MO Kuče.