Home Izdvojeno FOTO U čast hrvatskim braniteljima nastupili Tamburaški orkestar HRT-a, Bojan Jambrošić i...

FOTO U čast hrvatskim braniteljima nastupili Tamburaški orkestar HRT-a, Bojan Jambrošić i Nina Kraljić

PODIJELITE

Više od četvrt stoljeća duga je tradicija održavanja koncerta u čast hrvatskim braniteljima u Kravarskom. Dvadeset šesti po redu tradicionalni koncert održao se sinoć u prepunoj Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa i kao po običaju oduševio sve nazočne.

I ove godine nastupio je Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije uz goste koji se svake godine pridruže. – Nastojimo biti drugačiji, svježiji, dovodimo neke nove soliste – tako smo i ovog puta doveli dva jako popularna solista hrvatske glazbene scene – Bojana Jambrošića i Ninu Kraljić – ispričao je Siniša Leopold, maestro Tamburaškog orkestra HRT-a.

Prvi ovakav koncert održan je prije 26 godina, a taj put u daljini su se čule granate jer je rat bio u punom jeku. To ih nije spriječilo da ova tradicija započne te se na ovakav način da počast pripadnicima 153. Brigade Hrvatske vojske, ali i svim hrvatskim  braniteljima. – Jedna četvrtina jednog stoljeća, nekome malo nekome puno, ali meni to jako puno znači, ali ne samo meni nego cijelom orkestru. Evo od prvog koncerta kada su se tu u daljini čule granate i bilo je jako hladno u crkvi, čak je vani padao snijeg, a dio krova bio je srušen od granatiranja.  I te smo godine održali koncert, sve do današnjeg dana – poručio je Siniša Leopold.

Ovaj koncert vrijedna je kulturna manifestacija za Kravarsko, a dokaz tome je velike posjećenost i kontinuiranost održavanja koji potiču na zajedništvo i djelovanje.

– Oduševljeni smo koncertom. Svake godine dolazimo, ali ove godine nam je bilo posebno. Svi smo bili kao jedan. Svima nam treba to zajedništvo koje se osjećalo čitavo vrijeme koncerta. Emocije su se pojavile, a kroz godine nam to zajedništvo fali jer smo se kroz godine otuđili. Za naše obitelji to sjećanje je još više živo kada postoji zajedništvo – rekla je Biserka Stepanić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Velike Gorice.

Ovaj koncert je dokaz koliko su emocije, zajedništvo, tradicija, poštovanje i ljubav važni i potrebni ljudima.