Home FOTO VIJEST FOTO Studentima i srednjoškolcima uručene stipendije Grada

FOTO Studentima i srednjoškolcima uručene stipendije Grada

Dodijeljen je najveći broj stipendija ikada, na što su iz Grada iznimno ponosni

PODIJELITE

Danas je u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana podjela stipendija velikogoričkim srednjoškolcima i studentima prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom kriteriju. Dodijeljen je najveći broj stipendija ikada, na što su iz Grada iznimno ponosni.

– Ove godine po prvi puta dodjeljujemo stipendije kao grad koji je u okvirima RH prepoznat po najvećem ulaganju u školstvo i demografiju. To nam daje dodatni podstrek da nastavimo dalje raditi tim tempom za učenike i studente – ističe gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Gradonačelnik se emotivno prisjetio svog razdoblja koje je proveo kao profesor privatne gimnazije i ekonomske škole na Sv. Duhu, gdje je stekao svoje prvo radno iskustvo, te osam godina ‘suživio’ upravo sa uzrastom kojem je danas imao priliku dodijeliti stipendije.

– Boljega ulaganja od ulaganja u obrazovanje nema, a ono što se ulaže u mlade i u njihovo obrazovanje u konačnici se vraća svakoj jedinici lokalne samouprave, ali i državi. Vodite računa o tome, kojim god smjerom išli, da komplicirano možete objasniti na jednostavan način i napraviti posao najbolje što možete. Trudite se biti dobri u onome što ćete raditi. Moderan i uspješan svijet počiva na specijalizaciji. Upamtite to, jer onda vas svatko treba – kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je ovom prigodom uručio ugovore čak 61 stipendistu. Okupljenima se uz zahvalu obratila i jedna od ovogodišnjih stipendistica, učenica drugog razreda velikogoričke Gimnazije.

– Zahvaljujemo se našoj obitelji, svim prijateljima, profesorima i Gradu, što je prepoznao naš trud. Mi ćemo se truditi i dalje biti ustrajni, motivirani i nastaviti biti na ponos svome gradu ali i svojim obiteljima – kazala je jedna od stipendistica, učenica Lana.

Podsjetimo, iznos stipendije za učenike je 500 kuna mjesečno, a za studente 1000 kuna mjesečno. Osim ovih stipendija, podsjećamo, Grad dijeli i jednokratnu stipendiju svim srednjoškolcima koja je ove godine iznosila 800 kuna, a koju iduće godine planiraju podići na 1000 kuna.

Stipendija će svakako biti od velike pomoći i učenici 2.a razreda GVG-a, Jani Šaban.

– Stipendija me samo potaknula na daljnji trud i uspjehe u gimnazijskom obrazovanju, a utrošit ću ju na daljnje obrazovanje i možda poneko putovanje. Korona nam je otežala školovanje, no nadam se da ćemo svi skupa uspjeti popuniti ‘rupe’ u znanju – kazala je gimnazijalka Jana Šaban.