Home Izdvojeno FOTO Selničani proslavili Dan Mjesnog odbora

FOTO Selničani proslavili Dan Mjesnog odbora

PODIJELITE

Oko 200 mještana Selnice, što mlađih što starijih, jučer su obilježili uz dobru zabavu do dugo u noć Dan Mjesnog odbora Selnica. Ovo je četvrta godina da se obilježava Dan MO, a svake godine okupi se sve veći broj posjetitelja, što je znak, rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Mate Ćorić, da su mještani to dobro prihvatili te da ovakva proslava postaje tradicijom.

-Odmakli smo se od socijalističkog mentaliteta da je sve besplatno pa smo naučili naše mještane da sudjeluju u participiranju s 50 kuna. Hrane i pića ima dovoljno za sve, tu je i glazba.Druženje će potrajati do dva ujutro. –rekao nam je kroz smijeh predsjednik MO Selnica Mate Ćorić.

U posljednjih 15-ak godina, ističe, puno toga se napravilo u naselju. -Sva naselja koja gravitiraju Župi Ščitarjevo bila su slijepo crijevo, u infrastrukturu se nije ulagalo. Zahvaljujući gradonačelniku Draženu Barišiću, on je jedini od svih političara već u prvom mandatu imao senzibilitet za ova naša naselja i jako se puno ulaže, izgrađene su prometnice, radi se obilaznica do Zračne luke, kupili smo zemljište za mjesni odbor kojeg do sada nismo imali. –Dan MO Selnica 1 foto Mirjana MarkovićTrenutno je mjesni odbor smješten u kontejneru no to je privremeno rješenje jer se planira ishoditi građevinska dozvola, jednako kao i za dječji vrtić, a tu su i drugi projekti.

– Na proljeće bi trebali početi radovi i svi mještani bi trebali dobiti kanalizaciju, čak besplatno, a nakon toga sve ulice bi trebale biti sanirane. U  fazi je ishođenje dozvole za preostali dio vodovodne mreže koja još nije izgrađena u Selnici. Glavnu prometnicu ćemo sanirati i izgraditi nogostup. – najavio je Ćorić.

U Selnici je uređeno dječje igralište, boćalište i teren za nogomet, a priprema se i uređenje sanjkališta za najmlađe kako bi već ove zime kad padne prvi snijeg, mogli uživati u zimskim radostima.

[print_gllr id=54316]