Home Izdvojeno FOTO Ljubav prema oranju dovela ih je do pobjede

FOTO Ljubav prema oranju dovela ih je do pobjede

PODIJELITE

Josip Jukić iz Stare Rače iz Bjelovarsko-bilogorske županije osvojio je prvo mjesto u oranju konjskim zapregama na 5. Državnom natjecanju u oranju konjima koje se, kao i 14. Državno natjecanje u oranju održava u Velikoj Gorici ovaj vikend.  – Htio bih se zahvaliti svom sinu Mihaelu. On je invalid i zbog njega sam se počeo baviti konjima, da ih može jahati. Da nema njega, ne bi bilo ni ove pobjede. – rekao je Jukić.

Iz iste županije dolazi pobjednik u kategoriji plugovi premetnjaci. Zoran Piskač iz sela Prgomelje u oranju se natječe još od 2003. godine.  – Ovo mi je 21. ili 22. natjecanje, što županijsko što državno, više ni sam ne znam. 2014. godine predstavljao sam Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u Francuskoj. Doma imam oko 120 jutara zemlje, bavimo se poljoprivredom i ratarstvom, a imamo i malo svinja. Volio bih da se što više mladih uključi u ovo. – zaključio je Piskač.Natjecanje u oranju KVG-Dario Drvodelić (64)

Koprivničko-križevačka županija najbolja je kao županija na Državnom natjecanju. Saša Višak je pobjednik u kategoriji plugova ravnjaka, a Zoran Radiček je drugi u kategoriji premetnjaka.

-Zadnje tri godine osvojio sam prva mjesta na županijskom natjecanju i sada sam ovdje. Improviziramo s opremom jer za originalnu nemamo novaca, jako je skupa. No ovo volim, dok drugi idu na godišnji odmor na more, ja uzmem godišnji da bih mogao trenirati oranje za natjecanje. Lijepo je kada vas pred tisuću ljudi proglase pobjednikom.-rekao je Višak.

Pobjednici ovogodišnjeg Državnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju koje se u prosincu 2017. godine održava u Keniji.

Kako je bilo na proglašenju pobjednika pogledajte u našoj fotogaleriji.

Foto: Dario Drvodelić

[print_gllr id=54330]