Home Gospodarstvo FOTO Ribnica dobiva kombinirano igralište, a u Mraclinu se uređuje Park Tomislava...

FOTO Ribnica dobiva kombinirano igralište, a u Mraclinu se uređuje Park Tomislava Hrkovca

PODIJELITE

Uređuje se Park u središtu Mraclina. Svečano će biti otvoren sredinom svibnja, a radovi na njemu napreduju – opločena je staza kroz park kao i samo središte, a postavljene su i dječje sprave – tobogan, klackalica, ljuljačka, pješčanik.

– Bit će prilagođen svima onima koji se ovdje kreću i ovdje dolaze. U tom smislu smo obnovili staze, napravili trgić, obnovili hortikulturu, postavili dječja igrala, jednim dijelom uz sponzorstvo lokalne tvrtke Kova. Mislim da će ovaj ambijent biti poprilično kvalitetno i dobro uređen i da će nam služiti za naša okupljanja i za bogatiji društveni život u Mraclinu – ispričao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.Park je nedavno preimenovan u Park Tomislava Hrkovca, prema jedinom poginulom branitelju iz Mraclina.

– Na inicijativu mještana Mraclina i na inicijativnu nekoliko udruga Mjesnog odbora, uz odluku Gradskog vijeća početkom ožujka, ovaj ambijent i prostor u središtu Mraclina je preimenovan u Park Tomislava Hrkovca, poginulog branitelja Hrvatske vojske – rekao je Barišić.

Sretna što Park nosi ime njezinog brata Tomislava je i Žaklina Hrkovec, predsjednica Udruge veterana Domovinskog rata koja se svima zahvalila. – Uz njegovu inicijativu i podršku ovaj park dobio je novi značaj koji će danas koristiti sva djeca Mraclina i mještani Mraclina. Posebno mi je drago što će park u središtu Mraclina nositi ime Tomislava. Samim time bit će obnovljena i njegova bista, a Mraclin će dobiti novu sliku.Uređenje parka značit će mnogo za mještane Mraclina. – S ovim parkom ćemo dobiti da naša djeca ostanu ovdje, da naš Mraclin živi, da naša djeca ne odlaze, proširili smo Dječji vrtić ovdje u Mraclin, kapaciteti su nam puni – ispričala je Sandra Crnić, predsjednica Mjesnog odbora Mraclin.

Vrijednost radova iznosi 200 tisuća kuna. – Ostalo je još izvesti radove zelenih površina, sadnja sezonskih biljka i cvijeća, postaviti rasvjetu, klupe i ogradu oko samog parka – rekao je Dragan Perić, direktor VG Komunalca.Obnovit će se i kolnik uz park, kao i okolne ulice koje će, nakon što se projektom Aglomeracija Velika Gorica uredi kanalizacija, biti asfaltirane.

Kombinirano asfaltirano igralište u Ribnici

Nekoliko kilometara dalje, u Ribnici, uređuje se prvo kombinirano asfaltirano igralište koje će biti od koristi za građane svih generacija, ali i za DVD Ribnicu i vatrogasne vježbe, Sportsko društvo te Fašničku udrugu Žir.

– Za desetak dana bit će asfaltirano. Preostalih desetak dana nakon toga ćemo potrošiti na uređenje hortikulture, pristupnih staza. Postavit će se golovi, koševi i rasvjeta. To će biti rasvijetljeno kombinirano igralište po najvećem standardu koji radimo u gradu Velikoj Gorici i onda će konačno Ribnica i ovaj kraj dobiti jednu podlogu, kombinirano igralište za razne sportove – rekao je Barišić.Za izgradnju igrališta potrošeno je 320 tisuća kuna, a još će se 100 tisuća platiti rasvjeta te 20 tisuća oprema za igralište. Stanovnici će na igralištu moći igrati nogomet, košarku i odbojku. – U mjestu imamo puno udruga, puno djece i ovo nam je bilo neophodno za rad, za funkcioniranje mjesta, za poboljšanje uvjeta života – rekao je Tugomir Hlopec, predsjednik Mjesnog odbora Ribnica.

Igralište će biti otvoreno početkom svibnja, a još se treba postaviti signalizacija i rasvjeta, označiti linije igrališta te posaditi cvijeće i trava. – Mi kao izvođači radova izuzetno smo zadovoljni pristupom susjeda, stanovnika Ribnice. Nismo doživjeli u našem radu toliko zadovoljstvo i pristupačnost samih ljudi koji su jako zadovoljni i sretni što Ribnica dobiva takvo kombinirano igralište – poručio je Perić.Za Dan mjesta na igralištu će se održati nogometni turnir. U finalnoj fazi je i gradnja novog Vatrogasnog doma u kojem će se nalaziti i sjedište mjesne samouprave, garaže, spremišta, uredi te slobodno potkrovlje koje bi moglo poslužiti kao dječji vrtić ili se koristiti za potrebe stanovništva.