Home Crna Kronika FOTO Putnici svjedočili buktinji: U vožnji se zapalio ZET-ov autobus i potpuno...

FOTO Putnici svjedočili buktinji: U vožnji se zapalio ZET-ov autobus i potpuno izgorio

PODIJELITE

Prava drama odvijala se jutros oko 8 sati na autobusnoj liniji 335, Velika Gorica-Pleso-Donja Lomnica. Za vrijeme vožnje, izbio je požar u donjem dijelu ZET-ova autobusa. U tom trenutku u autobusu se nalazilo šest putnika.

Vatra se brzo širila autobusom, ali vozač je odmah reagirao te je na vrijeme putnike evakuirao u blizini gradskog stadiona.

IMG_20150310_093455.jpg

Autobus je ubrzo potpuno izgorio, iako su vatrogasci ubrzo stigli na mjesto događaja, gdje inače i provode redovite vježbe. Svjedočili smo da je na zgarištu dimilo i sat i pol nakon gašenja požara, a vatrogasci su cijelo vrijeme dežurali.

POŽAR U MOTORU

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić ističe kako se požar proširio iz donjeg dijela autobusa. Vjerojatno je došlo do zapaljenja motora.

IMG_20150310_093303.jpg

aa– Požar je izbio u 8,05 sati, a vozač ga je na sreću uočio na vrijeme. Zaustavio je vozilo i postupio profesionalno prema svim našim procedurama. Odmah je evakuirao putnike, njih šest koliko ih se u tom trenutku nalazilo u autobusu. Plamen je pokušavao ugasiti samostalno do dolaska Javne vatrogasne postrojbe, međutim, to mu nije uspjelo i autobus je izgorio – objasnio je Jurić, naglasivši da je autobus redovito održavan prema procedurama i naputcima proizvođača.

IMG_20150310_093446.jpg

BUS IZ 2003. GODINE

Riječ je o EvoBus-u GmbH, njemačkog proizvođača, iz 2003. godine. Jurić napominje kako je vozilo relativno novije generacije, a da se požar autobusa na području Gorice ne pamti.

– Imali smo slučaj požara na autobusu u Sesvetama prošle godine. Takve se nesreće nažalost događaju. Treba uzeti u obzir broj vozila i linija te statistički to nije toliko strašno, ali i jedan takav slučaj je previše. Na kraju je važno da nema ozlijeđenih putnika – zaključio je Jurić.

[print_gllr id=22461]