Home Kultura FOTO Prve tri nagrade odnijele Velikogoričanke

FOTO Prve tri nagrade odnijele Velikogoričanke

PODIJELITE

Tri Velikogoričanke, Đurđica Brebrić, Mirjana Marenić i Marita Burić Teskera, osvojile su nagrade u Ludbregu na izložbi ”Centrum Mundi 2018”. Nagrade su dodijeljene u petak 6. travnja u dvorcu Batthyany. Radove su prilagodile zadanim temama – Centar svijeta, Izranjanje te Iskričavo ludbreško vino.

Marita Burić Teskera, krajobrazna arhitektica iz Velike Gorice osvojila je prvu nagradu Bocun za Iskričavo ludbreško vino, Mirjana Marenić, umirovljenica iz Velike Gorice, osvojila je drugo mjesto na temu Centar svijeta, a treće mjesto pripalo je radu Đurđice Brebrić, poduzetnice iz Markuševca Turopoljskog na temu Izranjanje.

Centar svijeta – nalazi se upravo u Ludbregu, a o njemu svjedoče brojne legende. Ona iz vremena Rimljana kaže da su baš u Ludbregu bili zamišljeni i opisani krugovi zemaljski, na čijim se obodima i danas nalaze velike europske metropole. Ludbreg je baš na tom mjestu takvom silinom satrla nečastivog u zemlju da je na suprotnoj strani kugle zemaljske eksplodiralo tlo, od kojeg je danas ostao samo mali otočić Antipodes, a u Ludbregu i danas na tom mjestu izvire voda koja istovremeno i gori jer dolazi iz samog središta zemljine kugle. Baš se na tom mjestu u Ludbregu združuju zemlja, voda, vatra i zrak, a Ludbrežani im kao vrsni vinogradari pridružuju još jedan element – iskričavo ludbreško vino.

foto: Facebook