Home Gospodarstvo FOTO Petrovina, Gradići, Lomnica i Lukavec dobili novi asfalt na važnim prometnicama

FOTO Petrovina, Gradići, Lomnica i Lukavec dobili novi asfalt na važnim prometnicama

Vrijednost je gotovo pola milijuna eura

PODIJELITE

Aslfaltiranje i uređivanje prometnica diljem Velike Gorice sve su češća. Pisali smo već da su završeni radovi na asfaltiranju prometnica u Turopolju, Markuševcu i okolnim mjestima, a ovih dana takva je situacija i u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu. Upravo te radove danas je obišao gradonačelnik sa suradnicima te porazgovarao s predstavnicima Mjesnih odbora.

Nastavljamo sveobuhvatno poboljšanje komunalne infrastrukture na širem području grada. U nekoliko posljednjih tjedana se radi kao u jednom cijelom mandatu. Radit će se još i više u centru grada i naseljima. Ceste koje danas obilazimo su već bile u dotrajalom stanju te ove godine jasno želimo komunicirati da smo se odlučili maksimalno pozabaviti s ovim problemom i ponuditi rješenje.”, govori s terena gradonačelnik Krešimir Ačkar. Dodaje kako je bitno da građani znaju gdje ide proračunski novac te najavljuje radove na parkingu oko Doma zdravlja u Velikoj Gorici te u Velikoj Buni, Velikoj Mlaki i Gornjoj Lomnici.

Petrovina Turopoljska ukupno je dobila oko 300 metara novog asfalta u Zagorskoj i Istarskoj ulici, sve to u iznosu nešto više od 35 tisuća eura. “Prošle godine smo asfaltirali Ličku ulicu, sada Zagorsku. Ove su ulice građani financirali još u 90-ima pa smo sada odlučili provući asfalt. Iduće godine je u planu Podravska te nogostup sve od oteretnog kanala do okretišta.”, govori nam Nicolas Mastin, predsjednik MO Petrovina.

U Gradićima se radi intenzivno i mjesto ima kompletnu infrastrukuru, ističe Ante Petrović iz Mjesnog odbora. Ovih dana tamo su završeni radovi na više od 600 metara – 200 metara u Ulici Matije Gupca i 410 metara u Zagrebačkoj ulici. Vrijednost radova je gotovo 80 tisuća eura.

U Donjoj Lomnici je Dolenska ulica dobila novi asfalt u dužini od 600 metara, 240 metara II. Odvojka Deverićeve ulice, a poboljšano je i spajanje s Lukavcem jer je asfaltirana ulica Lužec do Školske ulice u Lukavcu. Tamo je asfaltirano kilometar i pol ceste. “Krajem prošle godine smo godine asfaltirali ulaz i napravili novu cestu iz grada, završili smo Školsku i Stepansku. Proširit ćemo novu cestu i staviti vodu i kanalizaciju gdje još fali, a radi se i izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu. Donja Lomnica će biti uređena i gotovo sve ulice će imati novi asfalt.”, govori nam Milivoj Dijanežević, predsjednik Mjesnog odbora Donje Lomnice.

Ivica Marčec, dopredsjednik Mjesnog odbora Lukavec pohvalio je radove te istaknuo kako uređenje ove prometnice mnogo znači za mjesto: “Ovdje prolazi javni gradski prijevoz i školski autobusi, važno nam je da je cesta dobra, dosta je ovo velika stvar za naše mjesto. Do sada je bila puna ispucana, samo su bile zakrpe, sada smo zadovoljni s novom cestom.”