Home Gospodarstvo Mobilna reciklažna dvorišta krenula s radom

Mobilna reciklažna dvorišta krenula s radom

PODIJELITE
Foto: Arhiva

VG Čistoća je od ovog ponedjeljka nakon zimske pauze ponovno krenula s postavljanjem mobilnih reciklažnih dvorišta po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Još danas (7.3.) će jedno mobilno dvorište biti postavljeno u Lomničkoj ulici u Kurilovcu,, nakon toga je na redu površina iza Društvenog doma Rakarje (8.-9.3.), a zatim lokacija igrališta u centru Plesa (10. i 13.3.).

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od 9:00 do 17:00 sati. Namijenjeno je azvrstavanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Prilikom predaje otpad mora biti razvrstan prema kategorijama. Ako otpad nije propisno razdvojen, radnik u reciklažnom dvorištu nije dužan preuzeti otpad.

Daljnji raspored rada mobilnog reciklažnog dvorišta možete pronaći OVDJE.

“Uz mobilno reciklažno dvorište je postavljen i kontejner za glomazni otpad od 5m3 gdje korisnici mogu odložiti glomazni otpad iz kućanstva.”, dodaju iz VG Čistoće.

Dodaju i kako se glomaznim otpadom ne smatraju: građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, drvena i plastična stolarija, građevinski materijali od azbesta i gipsa, šuta…) te problematični opasni otpad (zauljena ambalaža, motorna ulja, stari lijekovi, boje…).

Više informacija o odlaganju otpada u reciklažna dvorišta možete pronaći OVDJE.