Home FOTO VIJEST FOTO Održana 16. sjednica Skupštine HNK Gorica

FOTO Održana 16. sjednica Skupštine HNK Gorica

Na skupštini je prikazan desetominutni film o postignućima Kluba u posljednjim godinama potkrijepljenim nizom brojki

PODIJELITE
Foto izvor: HNK Gorica

U srijedu poslijepodne u prostorijama Gradskog stadiona održana je 16. redovna sjednica Skupštine, na kojoj je prisustvovalo 30 od 32 aktivna člana. Dnevni red skupštine imao je sedam točaka, pri čemu su sve usvojene jednoglasno.

Nakon izbora radnih tijela (radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, dva ovjerovitelja zapisnika i zapisničara) i usvajanja zapisnika s 15. Skupštine, uslijedio je desetominutni film u kojem su prikazana postignuća HNK Gorica u posljednjim godinama i potkrijepljena nizom brojki:

HNK Gorica u brojkama

 

  • 650 aktivnih nogometaša i nogometašica na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici te na terenima Panadić Sport, Poleta iz Buševca, Velikoj Mlaki…
  • 1000 djece u trenažnom procesu imat će HNK Gorica kroz dvije godine ako broj upisane djece nastavi rasti kao u posljednje dvije godine
  • 2,6 do 2,7 milijuna kuna u prosjeku HNK Gorica dobiva na godinu iz gradskog proračuna Velike Gorice (otprilike sedam posto ukupnih prihoda u 2021. godini)
  • 93% godišnjih prihoda u 2021. godini HNK Gorica osigurala je samostalno
  • 42,9 milijuna kuna iznosili su ukupni prihodi HNK Gorice u 2021. godini (od toga će se 15 milijuna kuna naplatiti tek u godinama koje slijede)
  • 7 milijuna kuna iznosile su ukupne porezne obveze HNK Gorica i zaposlenika u profesionalnom odnosu u 2021. godini i sve su uredno podmirene
  • 180 ljudi ima redovna mjesečna primanja u HNK Gorica, a njih 75% su stanovnici našeg grada
  • 5 milijuna kuna HNK Gorica na godinu troši u našem gradu

Predsjednik kluba Nenad Črnko objavio je financijsko izvješće u kojem je istaknuto da je HNK Gorica u 2021. godini ostvarila povijesni financijski uspjeh. Ukupni prihodi iznosili su 42.911,505 kuna dok su ukupni rashodi bili 36.317,953 kuna. U izvješću je izneseno i da je pokriven gubitak HNK Gorica iz 2020. godine.

Nakon usvajanja financijskog izvješća predstavljen je plan razvoja kluba u sljedeće tri godine, pri čemu je glavni cilj povećati ukupne prihode kluba na preko 50 milijuna kuna, a prezentirane su i buduće razvojne opcije, ne samo s Klubom već i s velikogoričkim sportom.

HNK Gorica sudjeluje u lokalnoj zajednici, pomaže velikogoričke sportaše i klubove, a ovaj je događaj iskoristila i za donaciju 24 sportske trenirke za potrebe djece s posebnim potrebama ŽRK Gorica te za početak humanitarne aukcije dresova „HNK Gorica i Vatreni“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje malenog Noe Kokanovića iz Kuča.

Po završetku Skupštine, nekoliko riječi uputili su i gradonačelnik Krešimir Ačkar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić te predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj, koji su pohvalili poslovanje Gorice istaknuto kao primjer funkcioniranja sporta u gradu i obećali daljnju podršku razvoju gradskog sporta.

Galerija fotografija