Home Velikogoričani na djelu Društvo žena Buševec uoči Uskrsa obradovalo deset obitelji s područja općine Lekenik

Društvo žena Buševec uoči Uskrsa obradovalo deset obitelji s područja općine Lekenik

Paketi higinskih potrepština i prehrambenih namirnica stigli su obiteljima u Donji Vukojevac, Brežane Lekeničke, Cerje Letovaničko, Lekenik i Dužicu

PODIJELITE
Foto: DŽ Buševec/Facebook

Pripreme za Uskrs u kršćanstvu počinju korizmom, kada se trebamo sjetiti i onih kojima je to najpotrebnije, a kako bi im uljepšali i olakšali blagdane. Društvo žena Buševec je kao i uvijek, krenulo u humanitarnu akciju. Ovoga puta velikodušnom gestom obradovale su potrebite mještane općine Lekenik.

– Uskrs kao blagdan sa sobom donosi radost za vjernike, kao i različite simbole koji ukazuju na buđenje i početak novog života. Stoga se zahvaljujemo svim našim sumještanima i članovima koji su u ovo korizmeno vrijeme odlučili pomoći i dati nešto od sebe obiteljima kojima je to prijeko potrebno – kazali su iz Društva žena Buševec.

U kupovini prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za desetak obitelji pripomogli su svojim donacijama brojni Buševčani. Predsjednica Društva Lidija Rožić i Biserka Sučić su sve proslijedile u naselja općine Lekenik: Donji Vukojevac, Brežane Lekeničke, Cerje Letovaničko, Lekenik i Dužicu.