Home Izdvojeno FOTO Održan 20.Božićni koncert u Buševcu

FOTO Održan 20.Božićni koncert u Buševcu

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2016.

Ogranak Seljačke sloge Buševec organizirao je jubilarni 20. Božićni koncert u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu .

oss buševec božićni kocert (15)

Povodom jubileja publici je prikazan Oratorij ‘Narodil se mladi Kralj’ Tomislava Uhlika, istaknutoga hrvatskog skladatelja srednje generacije čiji opus broji preko stotinu djela za razne ansamble, od amaterskih zborova, tamburaških i harmonikaških orkestara, preko komornih sastava, sve do simfonijskog puhačkog orkestra. U crkvi Svetog Ivana Krstitelja izloženi su bili i umjetnički radovi Boška Škofaća.

oss buševec božićni kocert (6)

Posjetitelji su poslušali i promociju novog Božićnog CD-a ‘Ta zvezda nam je izišla’ pod ravnanjem maestra Bojana Pogmilovića. Izbor pjesama koji su pjevali su  Ta zvezda nam je izišla, Simo pastiri, Božić ide uz ulicu, Danak svanu koledo, Na salašu kraj Betleme, Povezano kolo, Zora je zora i Zdrav kralj mladi. Na koncertu su sudjelovala i djeca iz Dječjeg ansambla OSS Buševec sa svojom predstavom za koju su ih uvježbale Maja Kovačević i Karolina Jančić. Za scenarij i režiju je zaslužan Ivan Rožić.

oss buševec božićni kocert (33)

Ogranak Seljačke sloge Buševec djeluje od 1920 godine i s ponosom nosi naziv matične Seljake sloge u Hrvatskoj. Danas u društvu djeluje nekoliko sekcija – folklorna, dramska, etno, medijiska što ukupno čini broj od 390 članova drušva od kojih je dvjestotinjak svakodnevno aktivno.

oss buševec božićni kocert (24)

Domaćini su zahvalili svima za njihov doprinos te za posjetitelje pripremili kuhano vino i domaće kolače nakon koncerta. Ovim koncertom OSS Buševec obilježio je 20. godišnjicu Grada Velike Gorice i Božićnih koncerta u Buševcu.

[print_gllr id=37762]