Home Izdvojeno FOTO Oborena dva državna rekorda na 2. Kupu Franje Mikulina

FOTO Oborena dva državna rekorda na 2. Kupu Franje Mikulina

PODIJELITE

Ove subote održan je II. Kup Franje Mikulina u dvorani Osnovne Škole Novo Čiče. Organizatori su bili DVD Ribnica koje se trenutno priprema za državno natjecanje. Natjecalo se 57 ekipa iz cijele Hrvatske, muške i ženske A i B ekipe.

– DVD Ribnica u čast svome tajniku već drugu godinu za redom organizira ovo natjecanje u spajanju usisnog voda. Prošle godine imali smo 53 grupe što nam pokazuje kako je ovo natjecanje prepoznato kao događaj na kojemu mnoge ekipe mogu ostvariti svoje ambicije. Kada pogledamo rezultate, danas je bilo dosta tehničkih grešaka, tako da rezultati nisu adekvatni vremenima koje su ostvarili. – rekao nam je Mario Stipetić, zapovjednik DVD-a Ribnica.Vatrogasno natjecanje (11)

Na natjecanju su oborena dva državna rekorda u spajanju usisnog voda. Rekord u ženskoj kategoriji odnijela je ekipa DVD-a Zaprešić, dok su u muškoj pobijedili DVD Otok Samoborski.

– Danas smo oborile rekord u ženskoj kategoriji, čak 17.01 sekundi. Već godinama smo na prvom mjestu u Hrvatskoj, bile smo i na olimpijadi u Francuskoj gdje smo osvojile treće mjesto. Sve je jača konkurencija, ali očekujemo držati prvo mjesto, osvojiti državno i doći do olimpijade. – rekla nam je Josipa Blažević, zapovjednica ekipe DVD-a Zaprešić.

Vatrogasno natjecanje (17)

DVD Otok Samoborski niže pobjede od 2012. godine, kada su bili drugi na državnom prvenstvu.

– Danas smo osvojili prvo mjesto u normalnom natjecanju i u Super kupu, a u finalu smo uspjeli osvojiti državni rekord u spajanju usisnog voda – 14,53 sekunde. Držimo državne rekorde u svim disciplinama u kojima se natječemo. – rekao nam je Željko Vitko iz DVD-a Otok Samoborski.

Vatrogasno natjecanje (18)Tri prvoplasirana u svim kategorijama dobili su pehare. Najboljih osam vremena ušlo je u Super kup, čiji su pobjednici u svakoj kategoriji uz pehare osvojili i poklon bon u vrijednosti 750 kn. Uz navedene pobjednike iz A kategorija, u B muškoj kategoriji pobjedu je odnijela ekipa DVD Brezova, a u ženskoj DVD Turopolje.

[print_gllr id=41440]