Home Izdvojeno Gradonačelnik primio Ines, Kristijana i Igora

Gradonačelnik primio Ines, Kristijana i Igora

PODIJELITE

Odlični rezultati koje su ostvarili mladi velikogorički karatisti oduševili su sve, pa i gradonačelnika Dražena Barišića koji je tim povodom ugostio Ines Grdenić, Kristijana Obrazovića i Igora Vrbana te predsjednika Karate kluba ‘Velika Gorica’ Ranka Živkovića.

karatisti - prijem kod gradonačelnika (6)

Gradonačelnik je u svom obraćanju naglasio kako je karate jedan od najuspješnijih sportova koji je stavio Veliku Goricu na sportsku kartu Hrvatske. Na pitanje što ovakvi vrhunski rezultati znače za promociju Gorice, Barišić je odgovorio: – Jako puno znače za promociju Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i Republike Hrvatske. Puno znače za promociju sporta u našem gradu. To je kruna njihovog neumornog rada i treniranja, rada njihovih trenera i klubova, odricanja njihovih roditelja, ali i kruna rada nas koji smo im stvorili materijalne uvjete da bi do ovakvih rezultata moglo doći. –

karatisti - prijem kod gradonačelnika (7)

Mladi sportaši uložili su puno truda, odricanja i svoga vremena kako bi ostvarili ovakve rezultate. Za razliku od Kristijana i Igora koji su se vratili ovjenčani medaljama, Ines to nije pošlo za rukom. Bez obzira na to nositeljica naslova goričke sportašice godine nije klonula duhom i čeka svoju iduću priliku .

– Do lipnja nas očekuje puno turnira izvan Hrvatske. Nastupit ću na turnirima u Austriji i Slovačkoj, a u lipnju ću nastupiti na Svjetskom kupu koji će se održati u sklopu kampa Svjetske karate federacije u Umagu. To je jedno od najjačih natjecanja ove godine na kojem će nastupiti gotovo svi najbolji svjetski kadeti i juniori. – otkrila je Ines.

karatisti - prijem kod gradonačelnika (5)

Mladi Goričani ne ostvaruju samo dobre sportske rezultate, oni su svi odreda i dobri učenici. – Trenira se svaki dan i nije lako. Pohađam gimnaziju koja je jako zahtjevna i nemam baš puno slobodnog vremena. Uglavnom prije škole moram učiti, a večer je rezervirana za trening i spavanje. Na kraju sve se da uskladiti uz dobru organizaciju. – istaknula je mlada karatistkinja.

Predsjednik kluba Ranko Živković koji je prezadovoljan kako oni uspijevaju uskladiti vrhunske rezultate i naporne treninge sa svojim školskim obvezama. Zahvalio se i roditeljima koji su velika potpora i motivatori svojoj djeci te naglasio kako bez njihovog značajnog doprinosa ne bi bilo ovakvih rezultata.

– Treninzi su svaki dan. Djecu treba dovesti i odvesti na trening što je svakodnevna obaveza. Na kraju to se isplatilo. Kristijan trenira od svoje 6 godine, a sada ima 16 godina. On je jedini ostao u ovom sportu iz grupe od 30-oro djece koja su krenula zajedno s njima na karate.- pohvalio se Zoran Obrazović, Kristijanov otac.

karatisti - prijem kod gradonačelnika (4)

Predsjednik Živković osvrnuo se i na odnos gradskih institucija prema karte klubu, ali i prema prema sportu uopće. – Mi sigurno ne bi mogli biti to što jesmo bez potpore Grada i razumijevanja naših potreba, ali i razumijevanja za potreba sporta uopće u Gradu Velikoj Gorici. – naglasio je.

Karate klub uključen je i u organizaciju Noći borilačkih sportova, manifestaciju koja svake godine okupi preko 2 tisuće posjetitelja. Upravo je ona mjesto na kojem se mnogi mladi Goričani po prvi put susreću s borilačkim spotovima, a neki se od njih nakon toga i odluče učlaniti u brojne goričke klubove.

– To je jedna jedinstvena sportska priredba. Usudim se reći da je to jedna od najjačih manifestacija ove vrste ne samo u Zagrebačkoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj. Tu se svi naši borilački klubovi prezentiraju pod vedrim nebom, što se pokazalo vrlo uspješno.- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Kolarec je najavio da će se ovogodišnja priredba održati 4. lipnja i da će je podržati Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija.