Home Izdvojeno FOTO Novi kutak za mališane u središtu grada

FOTO Novi kutak za mališane u središtu grada

PODIJELITE

U Parku dr. Franje Tuđmana jutros je svečano otvoren kutak za najmlađe gdje mališani bezbrižno mogu provoditi vrijeme pod budnim okom svojih roditelja. Ugostiteljski objekti u parku čest su odabir obitelji za kratke odmore od svakodnevnih obveza, a uz dječji kutak u blizini, druženje će biti zabavnije i sigurnije.

– Kada roditelji ovdje dođu, djeca bi uvijek išla na okolna igrališta, no onda nisu roditeljima na oku. U ovom prekrasnom ambijentu koji je obiteljski, stariji mogu sjesti na terasama, a djeca mogu biti ovdje u zatvorenom prostoru njima na oku – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Otvorenje novog kutka dio je projekta ”Svi na igrališta” kojeg provode Grad Velika Gorica, Večernji list i Lidl.

– Igralište je za predškolsku i školsku djecu i nadamo se da će uživati na otvorenome na svježem zraku i da će ovdje pohrliti svi Velikogorički mališani. Na igralištu imamo antistresne podloge, vlakić, konjića, ploču za crtanje i sjedala za roditelje koji paze na djecu – rekla je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidl Hrvatska.Ovo je, u sklopu projekta, treći uređeni park za djecu od 2015. godine, a u Velikoj Gorici uređena su i tri školska igrališta s koševima i golovima.

– Iznimno je zadovoljstvo biti dio projekta u ovom gradu s 2,5 tisuće predškolske djece, gradu koji je prema nekim pokazateljima najpoželjnije urbano mjesto za stanovanje, možda zbog geostrateške pozicije i blizine Zagreba, ali i infrastrukturnog uređenja. Gorica puno ulaže u djecu i demografiju i to se vidi na rezultatima – izjavio je zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, Mislav Šimatović.

Na otvorenje igrališta stigla su i djeca iz velikogoričkih vrtića koja su pjesmom uljepšala svečanost, a potom isprobala nove sprave.

Foto: Mario Žilec