Home Izdvojeno FOTO Mjesec hrvatske knjige obilježili i đaci iz Kravarskog

FOTO Mjesec hrvatske knjige obilježili i đaci iz Kravarskog

Sedamdesetak učenika predmetne nastave sastalo se s književnicom Slavicom Sarkotić.

PODIJELITE
Foto: OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

U Osnovnoj školi Slavka Kolara u Kravarskom, povodom obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige, održan je susret s književnicom Slavicom Sarkotić. Dočekalo ju je sedamdesetak učenika predmetne nastave.

– Na početku nam je Slavica ispričala kako je odrasla u Vukojevcu, selu na samom rubu Turopolja i Vukomeričkih gorica. Učenici su književnici postavili puno pitanja o pisanju te o njezinom životu. Objavila je deset knjiga pjesama i proze dosad, a dobitnica je i 15-tak književnih nagrada. Sedamnaest njezinih pjesama je uglazbljeno što nju posebno čini radosnom. Osim toga, saznali smo da je ona strastveni navijač Liverpoola, te veliki ljubitelj cvijeća i borac za prava životinja – ispričala je profesorica Anastazija Komljenović.

Foto: OŠ Slavka Kolara, Kravarsko

Književnica Slavica Sarkotić pročitala je nekoliko pjesama, a učenici su je iznenadili pripremivši nekoliko vlastitih izvedbi njezinih pjesama. Cijeli susret uveličao je profesor Kristijan Palčec izvedbom Mjesečeve sonate Ludwiga van Beethovena kojom je dočarao kišom okupane brjegove u jesensku večer koja se upravo spuštala na Vukomeričke gorice.

Susret je moderirala profesorica Anastazija Komljenović. Na kraju se književnica zahvalila na toplom gostoprimstvu te nije skrivala oduševljenje zbog svog gostovanja u školi u Kravarskom.

Foto: OŠ Slavka Kolara, Kravarsko