Home Izdvojeno FOTO Lovci priredili svečani bal uz tombolu i ples srca

FOTO Lovci priredili svečani bal uz tombolu i ples srca

PODIJELITE

Lovačko društvo ‘Srna’ organiziralo je 14. Velikogorički lovački bal Turopolja, Posavine, Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovja.

– Ideja za bal došla je sasvim spontano. Mi lovci imamo stalno druženja i posla pa zapostavljamo naše gospođe. Nedjeljom nas nema ni na ručku pa se ovime im se odužujemo. To je preraslo u tradiciju već 14. godinu za redom. – rekao nam je Josip Jančić Babriga, predsjednik ‘Srne’.

lovački bal lovci srna 2016 katarina drvodelić (9)

Lovci i njihovi prijatelji okupili su u restoranu ‘Za vašu dušu’ u Okuju, a zabavljala ih je grupa ‘Sjaj’.

lovački bal lovci srna 2016 katarina drvodelić (2)

Lovačko društvo Srna, jedno je od najstarijih i najcjenjenijih Lovačkih društava na području Turopolja. Najraniji pronađeni pisani podaci o povijesti lova na Velikogoričkom području, potiču iz 1883. godine.

– Situacija nam sad baš i nije divna, mi smo više gradsko lovačko društvo u naseljenom dijelu. Svakog dana smanjuje nam se lovište radi izgradnje objekata i prometnica. Budućnost nam je upitna i izgleda da ćemo morati tražiti prostor negdje drugdje, van Turopolja. – dodao je Babriga.

lovački bal lovci srna 2016 katarina drvodelić (21)

Kao i uvijek, i ove godine organizatori su se pobrinuli za bogatu gastronomsku ponudu uz crno i bijelo vino, kao i tombolu u kojoj su okupljeni mogli osvojiti vrijedne nagrade od sponzora te zaplesati ples srca.

[print_gllr id=40603]