Home Izdvojeno FOTO Kako je KUD-u Gradiće na turneji u Čileu

FOTO Kako je KUD-u Gradiće na turneji u Čileu

PODIJELITE

Hrvatski klub iz Santiaga de Chile pozvao je KUD Gradiće u daleku zemlju Latinske Amerike. Prije dva tjedna održali su koncert u Donjoj Lomnici kako bi zahvalili svim mještanima i institucijama koje su pomogle u prikupljanju sredstava kako bi mogli otputovati u Čile.
Saznajemo kako je KUD Gradići sretno stigao u Čile te prenosimo kako provode svoje dane.

– Na početku svoje dvotjedne turneje po Čileu započeli smo s nastupima u Santiagu gdje su nas dočekali organizatori gostovanja Club Deportivo Croatia. U prva dva dana odradili smo dva nastupa. Prvi nastup je bio u školi koju pohađaju čileanska djeca lošijeg imovinskog stanja imenom Croatia, a u radu škole i obrazovanju djece pomažu imućni hrvati koje žive u Čileu. Škola je proslavila svoj 50-ti rođendan. Počastili smo ih pjesmama i plesovima lijepe naše. Isti dan u večernjim satima održan je cjelovečernji koncert u Clubu Deportivo Croatia za sve visoke uzvanike uz prisustvo veleposlanice Nives Malenica. S obzirom na to da su u Hrvatskoj izbori, svoju građansku dužnost izvršit ćemo u Santiagu u Veleposlanstvu kada nam je zakazan i službeni prijem kod veleposlanice. Nakon prijema programom ćemo se predstaviti na glavnom trgu, a u večernjim satima održati koncert u Teatru gdje se očekuje oko 700 ljudi. – saznajemo od Gordane Kovačić, predsjednice KUD-a Gradići.

KUD-Gradici-Čile-11.jpg

U nedjelju će KUD Gradiće krenuti na krajnji jug u Punta Arenas. Sada su smješteni u hotel u centru grada blizu Hrvatskog veleposlanstva a imaju i sreće pa ih prati lijepo vrijeme. Uspjeli su obići grad, posjetiti najviši toranj u Južnoj Americi ali i otići u shopping.
– Nakon dugog puta, umora, promjene klime i vremenske zone, raspoloženje je odlično, svi su zdravi i spremni za daljnji južnoamerički izazov. S pjesmom i osmjehom osvajamo svijet i otvaramo sva vrata. – dodaje Gordana Kovačić.

KUD-Gradici-Čile-13.jpg

Nadamo se kako će ih i dalje pratiti lijepo vrijeme i uspjesi te da će se vratiti s mnogo novih iskustava. Od predsjednice KUD-a dobili smo i fotografije, pa kako im je, pogledajte i sami u galeriji.

[print_gllr id=34322]