Home Izdvojeno FOTO Jedna osoba teško ozlijeđena u izlijetanju u Kušancu, vatrogasci izvlačili vozilo

FOTO Jedna osoba teško ozlijeđena u izlijetanju u Kušancu, vatrogasci izvlačili vozilo

PODIJELITE
Foto: JVP Velika Gorica

U intervenciji oko prometne nesreće kod groblja u Kušancu sudjelovalo je osam vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s tri vozila. Dojava je zaprimljena u u 14:19 sati.

>> Automobil izletio s ceste u Kušancu, zastoj je u prometu

“Danas smo odradili intervenciju spašavanja osobe prikliještene u vozilu. Osoba je bila teže ozlijeđena i prikliještena u vozilu nakon izlijetanja vozila s kolnika nedaleko od groblja u Kušancu.

Vatrogasci JVPVG su hidrauličkim alatom omogućili prilaz hitnoj medicinskoj službi do ozlijeđene osobe, kako bi joj oni pružili prvu pomoć te ju odvezli na daljnju medicinsku obradu.

Ovim putem želimo brz i potpun oporavak ozlijeđenoj osobi.

Ovdje je važno istaknuti značaj brzine i spremnosti vatrogasaca i HMS u cilju ostvarenja bolničkog zbrinjavanja ozlijeđene/ozlijeđenih osoba u vremenu “zlatnog sata”. Ovim nazivom se kolokvijalno obilježava vrijeme u kojem je veća mogućnost preživljavanja stradalih osoba u prometnim nesrećama jer bivaju predane u bolnički tretman u roku od sat vremena.

Iako su ozljede u ovoj prometnoj nesreći teške, srećom nisu bile po život opasne, no značaj vremena djelovanja žurnih službi nije umanjen. Važnost brzog djelovanja žurnih službi je ključna, stoga je ova intervencija u tom aspektu dokaz spremnosti i koordinacije”, priopćili su iz JVP Velika Gorica.