Home Vijesti FOTO Gradonačelnik učenicima s državnih prvenstava poklonio Turopoljski leksikon

FOTO Gradonačelnik učenicima s državnih prvenstava poklonio Turopoljski leksikon

PODIJELITE

Gradonačelnik Velike Gorice danas je u postorijama Gradske uprave ugostio najbolje velikogoričke učenike školske godine 2022./23. Kao poklone uručio im je primjerke Turopoljskog leksikona.

“Uistinu ste svijetli primjer naše mladosti, naše budućnosti. Koliko područja pokrivate, ta budućnost nije upitna. Koliko procijenite u stavovima i voljama, što god odlučite, budite dobri u tome, iskoristite svoje talente da uspjeh postane u vašem životu uobičajen i normalan. Znanje je moć”, rekao je gradonačelnik Ačkar.

Ena Novak iz OŠ Jurja Habdelića (sada 8. razred) osvojila je lani prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, sudjelovala je na državnom natjecanju iz fizike te je osvojila treće mjesto na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi. Dodijeljen joj je Oskar znanja.

Matej Marijetić iz OŠ Nikole Hribara (sada 7. razred) prošle je godine osvojio treće mjesto na državnom natjecanju iz matematike.

Rebeka Čačić iz OŠ Jurja Habdelića (sada 8. razred) osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike. Također je dobila Oskar znanja.

Laura Črnjak iz OŠ Jurja Habdelića (sada 8. razred) lani je sudjelovala na državnom natjecanju iz kemije.

Mateo Quien Brozičević iz OŠ Jurja Habdelića lani je sudjelovao na državnoj smotri Lidrana. Sada je učenik 6. razreda.