Home FOTO VIJEST FOTO Gradonačelnik Ačkar povodom Međunarodnog dana žena sugrađankama podijelio cvijeće

FOTO Gradonačelnik Ačkar povodom Međunarodnog dana žena sugrađankama podijelio cvijeće

'Drage sugrađanke, hvala vam za sve i od srca Vam čestitam Vaš dan'

PODIJELITE

Danas su kod Tržnog centra povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić dijelili cvijeće sugrađankama koje su se ovoj gesti veoma obradovale.

– Dan žena prilika je da se prisjetimo mukotrpnog i teškog puta u povijesti žena, da bi ostvarile svoja gospodarska, ekonomska i politička prava. Uloga žena veoma je važna, pa tako u našoj lokalnoj zajednici u Gradu imamo devet ravnateljica, sedam pročelnica upravnih odjela, te predsjednicu uprave komunalnog društva. Drage sugrađanke, hvala vam za sve i od srca Vam čestitam Vaš dan – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Dan žena svake godine ima sve veći značaj u društvu zbog zabilježenog povećanja osjetljivosti na ženska pitanja i položaja žena u društvu.

– Drago mi je da svijest o ulozi žena i snazi koje našem društvu daju svaku godinu raste. Svjesni smo velike uloge žena u društvu, prije svega kao majki, te u ulozi u gospodarstvu te vođenju našeg društva. Kao grad puno radimo na podizanju te svijesti, ali isto moramo spoznati i kao društvo i na tome raditi. Svaki bi dan trebao biti dan žena, ne samo danas – kazao je Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća.