Home Izdvojeno MOST nezadovoljan novim načinom naplate otpada, Lovrić priznao: Ja prvi ne recikliram!

MOST nezadovoljan novim načinom naplate otpada, Lovrić priznao: Ja prvi ne recikliram!

PODIJELITE

Nakon što je početkom ožujka započela i nova sezona gospodarenja otpadom, okrunjena i novim cjenikom usluga VG Čistoće oglasio se i Most. Novi model naplate usluga je nepravedan i loš prema određenim kategorijama građana“, tvrde u Mostu. Ističu kako fiksni dio cijene nije poticajan i ne potiče građane na recikliranje jer se fiksna naknada kreće do čak 85 posto.

„Cjenikom se moglo utjecati na povećanje recikliranja i odvajanja svih vrsta iskoristivog otpada, ali se to nije dogodilo. Minimalna cijena javne usluge, fiksni dio, formiran je da pokrije sve troškove poslovanja VG Čistoće, a varijabilni dio, koji je trebao biti poticajan, je smokvin list, paravan, kozmetika, tu je da ispuni zakonsku formu, a ne da potakne građane da uštede recikliranjem“, poručio je Ivan Bekavac iz goričkog Mosta.

Poručili su kako novi način obračuna nije pošten prema korisnicima koji stvaraju manje otpada, te da se nije iskoristila prilika da se naplati više onima koji stvaraju više otpada. „Promjenu cijene će najviše osjetiti najugroženiji članovi društva, umirovljenici i samci, a ovim će načinom naplate neka domaćinstva osjetiti i povećanje cijene do čak 300 posto“, ističe Kristina Čižmek.

Lovrić priznao: Ja prvi ne znam kako bi odvajao!

MOST-ovac Zoran Lovrić priznao je i sam kako on – ne reciklira.
„U ova dva tjedna otkako smo dobili kante za bio otpad, da vam ne lažem, stoji tamo jedna vrećica. U cijeloj zgradi od 43 stanara jedna vrećica bio otpada. Ja prvi kao građanin nisam u mogućnosti odvajati jer ne znam…što, gdje, kako, nisu dali jasne upute. Ljudi nisu educirani, stimulirani da odvajamo“, rekao je Lovrić, ujedno i gradski vijećnik.