Home Izdvojeno FOTO Đuro Seder nakon 30 godina ponovno izložio svoje radove u Galeriji...

FOTO Đuro Seder nakon 30 godina ponovno izložio svoje radove u Galeriji Galženica

Slike i crteži daju pregled staroga i novoga i predstavljaju cjelokupni opus slikarevih radova u malom segmentu.

PODIJELITE

U Galeriji Galženica u petak navečer otvorena je izložba akademskog slikara Đure Sedera koji je nakon 30 godina ponovno izložio svoje radove u ovom prostoru. Slike i crteži daju pregled staroga i novoga i predstavljaju cjelokupni opus slikarevih radova u malom segmentu.

– Ovo je jedan isječak toga dugogodišnjeg posla. Ono što je važno na ovoj izložbi je što sam izvadio puno crteža iz svojih prijašnjih perioda slikanja i crtanja. Tu su crteži iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina prošloga stoljeća. To je ovdje lijepo pokazano u ovoj galeriji i vrlo dobro izgleda. Uljane slike su novijeg datuma. One su nastale zadnje tri godine – rekao nam je akademski slikar Đuro Seder.Na njegovim djelima vidljivi su ponajviše ljudski likovi i komunikacija među njima, od suprotstavljanja do privlačenja. Izloženi su i radovi koji prikazuju surovu stvarnost koja nas okružuje poput građana koji traže prazne boce u kantama ili imigranata koji su pred ratom pobjegli u potrazi za novim domom. No autor će ipak za svoja djela reći da su ona slikarstvo radosti, vitalnosti, energije i životnosti. Vidi se to i po bojama jer prevladava jaki kolorit.

– Jedan gledatelj je maloprije rekao: ”Kako su vam svježe slike!”. Ja imam puno godina pa ako danas neće biti svježe, kada ću ih naslikati svježe? One su takve kakvima ih slikam već dugo vremena i vjerujem da su odraz onoga što mislim i radim.

Izložbu radova Đure Sedera u Velikoj Gorici možete pogledati do 19. svibnja.